• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Gaziantep esnafı hırsızlık olaylardan şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te hırsızlık olaylarında yaşanan artış esnafı tedirgin etmeye başladı. Hırsızlık olaylarındaki artıştan dolayı artık evlerinde rahat uyuyamadıklarını belirten esnaf, yakalanan bazı zanlılarının serbest bırakılmasının ise huzursuzluklarını arttırdığını ifade etti.

Hırsızlık olaylarının üzerinde yeteri kadar durulmadığından yakınan esnaf, polisin bu tür olaylara karşı daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

“Şuan fıstık altın değerinde olduğu için fıstık avına çıkıyorlar”

15 Şubat pazar günü gece geç saatlerde kilitleri kırarak baklava imalatına giren hırsızların baklavada kullanılan 25 bin TL değerindeki fıstık içinin çalındığını belirten baklava işletmecisi Mehmet Karakuş, “Cumartesiyi pazar gününe bağlayan gece sabah saat 05.00`te işyerimize geldiğimizde kapımızın açık olduğunu işyeri anahtarlarının kırıldığını gördük. İçeri girdiğimizde piyasa değeri yaklaşık 25 bin TL olan 350 kilo baklavada kullanılan fıstığımız hırsızlar tarafından çalındı. Bizler muhtemelen belki diğer baklavacı esnaf arkadaşlarımıza götürüp satmışlar kanısıyla diğer meslektaşımız olan esnaflara onlarda aynı şekilde kendilerinin de fıstıklarının çalındığını belirttiler. Malumunuz şuan fıstık altın değerinde olduğu için şuan da fıstık avına çıkıyorlar. İçeride başka şeyler olmasına rağmen sadece fıstık çalıyorlar. Demek ki bunların müşterileri hazır ki buna yelteniyorlar.” dedi.

“Hırsızı bulmayı bize bırakıyorlar”

Hırsızların yakalanması için suç duyurusunda bulunduklarını belirten Karakuş, “Fakat emniyet bizden adım atmamızı bekliyor. Bizden bilgi bekliyorlar. Biz çevredeki esnafın ve karşımızda olan Caminin Güvenlik kamerasından baktık tam olarak görünmese de şahısların aldığımız bilgiler neticesinde kim olduğunu tespit etmiş olduğumuz halde hala bizden delil istiyorlar. Hırsızların isimlerine kadar vermemize rağmen hala da delil yeterli olmadığı için şahıs üzerinden fazla bir işlem yapamıyorlar. Şuanda hırsızlar yakalanmış olsa dahi yine tam delilimiz yok diye her halde yine salıverirler. Tamamen halkın üzerine bırakıyorlar. Halk kendisi halletsin. Geldiklerinde, bize ne yaptınız bir şey yapabildiniz mi? diye soruyorlar. Bize bu soruyu yöneltiyorlar. Hırsızı bulmayı bize bırakıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Her geçen gün bu olaylar artıyor”

Her geçen gün hırsızlık olaylarının artmasından şikâyetçi olan Karakuş, “Şuanda birkaç kişinin yakalandığı söyleniyor. Fakat yakalanan kişiler ifadelerinde üstlenmiyorlar. Hırsızların onlar olduğu kesin çünkü gece gelip 5 saat boyunca araba ile dükkânın önünde bekliyorlar. Onları tanıyan kişiler tarafından dahi onlar olduğunu tespit ettik. Hırsızlık olaylarının artmasından dolayı belli başlı bir suç yok. Cezalar caydırıcı değil. Hırsız yakalanıyor. 24 saat gözaltında kalınca serbest bırakılıyor. Bizden güvenlik kamera görüntülerinin net olmasını istiyorlar. Hadi diyelim kamera var. Yine pek fazla bir şey yapılmıyor. Her geçen gün bu olaylar artıyor.”diyerek ciddi önlemlerin alınmasını talep etti.

“Bu tür olayların üstüne gidilmesini istiyoruz”

Karakuş son olarak, “Biz bu tür olayların üstüne gidilmesini istiyoruz. Polise, neden yeteri kadar adım atılmıyor deyince, bizde eskisi gibi yetki yok diyorlar. Yetki elimizde yok delil olmayıncaya kadar bir işlem yapamıyoruz diyorlar. Evet, belki inceleme yapıyorlar. İfademizi alıyorlar fakat olumlu adımlar atılmıyor.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir