• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Meclis`te `Güvenlik paketi` kavgası: 5 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu'nda dünkü kapalı oturumda, iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu  CHP ve HDP`den 5 milletvekili yaralandı.

Çıkan kavgada CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz ve Mahmut Tanal ile, HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü yaralandı. CHP'li Çam ile Eryılmaz'ın ambulansla Başkent Hastanesine götürüldüğü belirtildi.

HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün başından yaralandığı ve  meclis revirinde müdahale edildiği öğrenildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavga ile ilgili yaptığı açıklamada, AK Parti ve HDP'nin, AK Parti'nin grup önerisinin kapalı oturumda görüşülmesi için önerge verdiğini,  TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın da, HDP önergesi üzerinde konuşması için HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ı kürsüye çağırdığını belirterek,  şöyle konuştu:

"Pervin Buldan, sabote etmek için konuşmadı. Sayın TBMM Başkanvekili, 'Biriniz imza atın, konuşun' deyince, Hasip Kaplan gidip önergeye imza attı. Fakat Kaplan kürsüye gelip 10 saniye konuştuktan sonra, Pervin Buldan, Kaplan'ı kürsüden çekti, aldı. Bunun üzerine Başkanvekili, 'Görüşmeniz bitmiştir, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ı çağırıyorum' dedi. Ben kürsüye gittiğimde, hem Pervin Buldan, hem de Sebahat Tuncel, kürsüden beni atmak için çekiştirip uğraştılar. Ben konuşmaya başlarken onlar yanıma gelerek beni fiili olarak kürsüden iteklemeye uğraştılar, konuşmamı engellemeye çalıştılar. Ben de kürsüden ayrılmamak için uğraştım. O çerçevede, HDP'den Grup Başkanvekili ve diğer milletvekilleri gelerek, 'Kadına şiddet uyguluyorsun' dediler. Orada bir grup başkanvekilinin kürsüde yaptığı konuşmayı engellemeyi şiddet olarak kabul etmiyorlar, onların beni kürsüden uzaklaştırma eylemlerini İçtüzük'e aykırı olarak görmüyorlar ama, 'Vay efendim siz kadınları oradan neden uzaklaştırıyorsunuz' diyerek, kadınları kullanarak, Genel Kurul'da şiddet ve terör estirdiler."

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal olayı şöyle anlattı:

"Kapalı oturumda Hasip Kaplan söz istedi ve kürsüye gitti. O sırada Kaplan kürsüdeyken Grup Başkanvekilimiz Levent Gök de söz istedi. Başkanvekili Bahçekapılı söz vermeyince Hasip Kaplan kürsüden ayrılmadı. Bunun üzerine Sebahat Tuncel kürsüye gitti. Ardından AK Parti'li milletvekilleri kürsünün etrafını sararak saldırdı ve olaylar başladı. Kavga başlayınca ben de cep telefonumla çekim yapmaya başladım.”

TBMM Genel Kurul`daki olayların, önceki gün  HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş`ın İç Güvenlik Paketinin meclisten geçmemesi için yapacakları mücadeleyi,  “Gücümüz yettiğince, nefesimiz yettiğince yasanın çıkmaması için elimizdeki bütün gücü kullanacağız, bütün muhalefet milletvekilleriyle ortak hareket edeceğiz, Meclis'i aylarca kilitleyeceğiz.” şeklindeki açıklamasının  ardından vukû bulması, dikkatlerden kaçmadı. 

Öte yandan çıkan olaylar nedeniyle TBMM Genel Kurulu, bugün saat 14.00'te toplanmak üzere dünkü oturumuna ara vermişti.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir