• DOLAR 34.249
  • EURO 37.592
  • ALTIN 2877.95
  • ...
Kızıltepe`de etkili olan yağmur nedeniyle evleri su bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesinde akşam saatlerine doğru etkili olan sağanak yağmurun ardından, belediyenin alt yapı yetersizliğinden nedeniyle, yeni mahallede bulunan bazı evler su altında kaldı.

Evin içerisine su dolan yaşlı çift yalın ayaklarıyla çevreden taş toplayarak evin kapısından içeriye su girmesini engellemeye çalışsa da bir türlü başarılı olamadı.

Hiç kimsenin kendilerine yardımcı olmamasından yakınan ev sahibi yaşlı amca, evlerinin içerisine su dolduğunu ve perişan olduklarını dile getirerek çaresizliğini dile getirdi.

Altyapı yetersizliğinden dolayı belediyeye tepki gösteren Muhammed Güneş   adlı bir vatandaş; “Yaşlı amcanın halini görüyorsunuz. Belediyenin altyapı yetersizliğinden dolayı  rögarlar taştı, cadde ve sokakları adeta sel götürdü. Bizler yıllardır bu rezaleti çekiyoruz. Kızıltepe`nin  alt yapısı artık kaldırmıyor. Bu yaşlı amcamız, kışın bu soğuk havad,a yalın ayakla çaresizlik içersinde ne yapacağını şaşırmış durumda. İçeriye giriyor su dolmuş, dışarıya çıkıyor yağmur yağıyor. Kendince taşlarla evin içerisine giren suyu önlemeye çalışıyor, ama nafile. Yağmur Allah`ın bize bağışladığı bir rahmettir. Ama gördüğünüz gibi belediyenin alt yapı yetersizliği ve iş bilmezliğinden dolayı, bu rahmet yaşlı çifte adeta eziyet olmuş. Kaç yıl önce buranın alt yapısı yapılmış, belki kimse hatırlamıyor. Her gün yeni bina ve evler yapılıyor. Kızıltepe`nin nüfusu 300 bine ulaşmış, ama hala eski alt yapı. Şiddetli yağmur yağdığında alt yapı yetersiz olduğu için taşıyor. Özellikle tek katlı metruk evlerde kalanlar, çok sıkıntı çekiyor. Evlerine su basmayan vatandaşlar ise, ya evin içerisinde mahsur kalıyor, ya da evin içerine giremiyor. Belediye yetkililerinin bir an önce, özellikle alt yapı ile ilgili bir an önce çalışma başlatmaları gerekir.” şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir