• DOLAR 34.246
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2871.915
  • ...
Gaziantep`te baklava imalathanesinde hırsızlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in merkez Şehitkamil ilçesi Umut mahallesinde gece geç saatlerde kilitlerini kırarak bir baklava imalatına giren hırsızlar, imalathanede bulunan 25 bin TL değerindeki iç fıstıkları alıp kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde işyerine geldiğinde, işyerinin açıldığını gören baklava işletmecisi Mehmet Karakuş, işyerine girdiğinde işyerinde baklavada kullandıkları 25 bin TL değerindeki iç fıstıklarının çalındığını görünce şaşkına döndü.

Karakuş, olay hakkında şu bilgileri verdi: “Saat 05.00 sıralarında işyerime gelip, işyerimin açık olduğunu görünce şaşırdım. Hemen içeri girdim. İçeri girdiğimde baklavada kullandığımız 25 bin TL değerindeki iç fıstıklarının çalındığını gördüm. Hemen polise haber verdim. Polis gelip incelemede bulundu. Şu ana kadar hala hırsızlar tespit edilemedi. İşyerimizde güvenlik kamerası olmadığı için kimin yaptığını tam olarak bilemiyoruz.” dedi.

Hırsızlık olaylarının artmasından şikayet eden Karakuş, “Neredeyse her gün bir hırsızlık vakıası yaşanıyor. Daha önce de meslektaşımız olan bir arkadaşımızın da işyerine girip fıstıklarını çaldılar. Bir an önce hırsızların yakalanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hırsızlık faillerinin yakalanamamasından yakınan esnaflar, yetkililerden daha ciddi önlem alınmasını isteyerek mal güvenliklerinin olmadığını söylediler.

Hırsızlık olıyyla ilgili emniyet birimlerince soruşturma başlatılırken esnaf, bu hırsızların bir an önce yakalanmasını bekliyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir