• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Yetkilileri göreve çağırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki iç savaştan kaçarak Mardin`in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli mülteci kadınlar, soğuk  kış günlerinde kırmızı ışıklarda dilencilik yaparak adeta kazalara davetiye çıkarıyor.  
 

Kızıltepe`de sinyalizasyon kavşaklarında kucaklarında bebekliyle dilencilik yapan Suriyeli kadınlar, kucaklarındaki bebekler ile küçük çocukları kazalara davetiye çıkarırken, şoförlerin de tepkisine neden oluyor.  
 

Özellikle kırmızı ışık yandığı esnada ışıkta hiç tehlikeye aldırmadan, duran araçların arasında tek tek dolaşan kadınlar, hem kendi canlarını hem de sürücüleri zor durumda bırakıyor.
 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan birçok kavşak ve trafik ışıklarında bekleyen Suriyeli dilenciler, kırmızı ışıkta duran araçlardan para istiyor.


Bu duruma tepki gösteren araç sürücüleri, yetkililere seslenerek, "Her gün geçtiğimiz güzergâhlarda özellikle Kızıltepe`deki trafik ışıklarında dilencilik yapanlarla karşı karşıyayız. Özellikle bu kış günlerinde, bazen de yağan yağmurun altında kucaklarındaki küçük bebekler ve beraberindeki çocuklarla, bazen trafik akışında bile, araçların arasından geçerek kazalara davetiye çıkarıyorlar. Yarın birisi araçların altında kalırsa, bunun hesabını kim verecek? Yetkililer ya sesimizi duymuyor, ya da duymak istemiyorlar. İnsanların canı bu kadar mı ucuz, insanlık öldü mü? Bunlara ya bir yer tahsis edilsin, ya da en yakın kamplara götürülsün. Gerçekten bunları gördüğümüzde insanlığımızdan utanıyoruz. Yetkililerden ricamız, bir an önce bu duruma el atıp bunun önüne geçsinler." ifadelerini kullandı..  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir