• DOLAR 34.225
  • EURO 37.472
  • ALTIN 2868.963
  • ...
 İnşaat işçisinin tehlikeli girişimi yürekleri ağza getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan bir binanın yıkımı esnasında binanın çatısına çıkarak altındaki tahtaları sökmeye çalışan işçiyi,  vatandaşlar şaşkın bakışlarla izledi.  İşçiyi çalıştıranların, yaşanabilecek iş kazalarına karşı hiçbir önlem almaması adeta kazaya davetiye çıkarır nitelikteydi.

Kendisi 3 katlı binanın çatısına çıkarak altındaki tahtaları sökerken, arkadaşı ise yaşanabilecek kazadan habersiz sökülen tahtaları topluyor.

Başlarında baret  olmaması ve hiçbir tedbirin alınmaması,  ihmalkarlığın  boyutunu gözler önüne seriyor. Yoldan geçen birçok vatandaş ise şaşkın bakışlarla  işçiyi seyretti.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlardan Muhammed Berber, “Her gün Türkiye’de iş güvenliği önlemi alınmadığı için ölümle yada ciddi ve kalıcı sakatlıklar bırakan kazalar yaşanıyor. Adam binanın çatısına çıkıp altındaki tahtaları söküyor. Diğer arkadaşı ise sanki yaşanabilecek kazadan habersiz atılan tahtaları topluyor. Bunu görünce ağaca çıkıp altındaki dalı kesen Nasreddin Hoca aklıma geldi. Başlarına ne baret  takmışlar, ne de yaşanabilecek bir kazaya karşı önlem alınmış. Allah korusun o çatı çökse, bunun hesabını kim verir? Belki çalışan işçi bunun farkında değil ama, onları çalıştıran patronları hiç görmüyor mu? İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir