• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Mardin`de ambulans rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bir ay önce trafik kazası geçiren Feyziye Tuna, kontrol amaçlı Mardin Devlet Hastanesine getirildi. Tedavisi biten hasta Tuna, 4 saatten fazla sedyede evine dönmek için ambulans bekliyor.

Duruma tepki gösteren hastanın babası Abdulkadir Tuna, hastane önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Baba Tuna, yaklaşık bir ay önce ilçede bir trafik kazası geçirildiklerini eşi Cemile ve kızı Feyziye'nin yaralandığını söyledi.

Yapılan tedavilerinin ardından belirlen tarihlerde ilçeden Mardin Devlet Hastanesine kontrol için gelmek zorunda olduklarını belirten Tuna, 2 gündür hastasını hastaneye getirmek için uğraştığını belirtti.

Daha önceki nakillerde Sağlık Müdürü`nün hep kendilerine yardımcı olduğunu ama her seferinde onu rahatsız etmek istemediklerini belirten Tuna, “2 gündür hastamı hastaneye getirmeye çalışıyorum. Derik ilçesinin evde bakım hizmeti aracı ile bizi buraya getirdi. Saat 14.00 gibi hastamın işi bitti. Ama hala Ambulans bekliyorum. Hastamı evime bırakması için. İlgili yerleri aradığımda boş ambulansın olduğu zaman size döneceğiz diyorlar.” dedi.

Hastasının yatalak olduğu ve doktorun normal arabaya bindirilmesinin tehlikeli olduğunu söylediğini belirten Tuna, bu yüzden yatar vaziyette gitmesi gerektiğini kaydetti. Tuna, hastalarını her seferinde rahat bir şekilde hastaneye getirip götürmeyi talep ettiğini belirtti.

112 acil servisi aradığını ve kendilerine döneceklerini söylediğini fakat halen dönmediklerini söyleyen Tuna, “Ben bu yağmurda bu kışta bekliyorum. 112 merkezinin önüne gittim 5 tane ambulans orada bekliyor.  184 hattını arayarak durumu izah ettim. Oradaki doktorun yetkili olduğunu söylediler. Hala bekliyoruz. Normal arabaya bindiremiyorum. Ambulans gelmezse herhalde tahta zerinde kamyonet kiralayıp gideceğiz.” diye konuştu.

112 Acil Komuta Kontrol Merkezi ve ilgili doktorlar ise ilk görevlerinin acil hastayı hastaneye taşımak olduğunu ambulansların müsait olması durumunda hastanın gün içerisinde ilçeye taşınacağını ifade ettiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir