• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Başarı için stres gereklidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi’nde stresle başa çıkmanın yollarının anlatıldığı bir konferans yapıldı.

Diyarbakır Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Kişinin iş ve sosyal yaşamında daha verimli ve motive olmasını sağlamaya yönelik konferansta,  ana konu olarak “Stres ve İş Eğitimi” konusu işlendi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Remzi Oto’nun sunumunu yaptığı konferansta, stresi, herhangi bir varlığın, canlının dengesini bozmaya yönelik bir tehdit ve zorlama olarak tanımlayan Prof. Oto, “Hayatımızın her döneminde farklı streslerle karşılaştığımızı ve bunların birçoğuyla da farkında olmadan başa çıktığımızı bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Stres çok kötü değildir”

Anksiyete, depresyon gibi vakaların alt nedenlerinde her zaman stresin arandığına dikkat çeken Oto, stresin aslında normal olduğunu çok ta kötü bir şey olmadığını söyledi.

Prof. Oto, stresin belli bir yere kadar başarı için gerekli olduğunu, belli bir noktadan sonra ise sorun oluşturduğuna dikkat çekti.

Stresin olumsuzlukları üzerinde durarak, stresle başa çıkmanın yollarına da değinen Prof. Oto, kişinin, strese yol açan sebeple mücadele ederek başa çıkma yolları araması gerektiğini söyledi.

Kişinin, önce kendini tanıması gerektiğini kaydeden Prof. Oto, nefes alma ve kas gevşetme egzersizi ile kişinin stresi kontrol altına alabileceğini de söyledi.

İbadet etmekte bir çeşit meditasyondur!

Yoğun stres altındaki kişilerin o anda daha çok dua ederek, daha çok namaz kılarak, manevi yöne daha çok yöneldiğini kaydeden Prof. Oto, bunun aynı zamanda bir çeşit meditasyon yöntemi olduğuna da vurgu yaptı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir