• DOLAR 34.298
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2917.827
  • ...
Şoförlerden Psiko- Test Belgesi istensin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana İtimat Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sabri Doğan, Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Münir Karaaslan, Mustafa Okşak ve çok sayıda İtimat Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, “ Özge Canımızdır” fotoğrafını araçların arkasına asarak yaşanan olaya tepkisi gösteren kooperatif üyelerini duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.

Ülke çapında infiale yol açan olayın bir minibüste gerçekleşmesinin üzüntülerini daha da artırdığına işaret eden Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Sözütek,  yaşanan olayın şehirlerarası yolcu taşıma işi yapan bir minibüste gerçekleştirildiğine dikkat çekti.  

Sözütek,  yaşanan olayın dolmuşta meydana gelmiş gibi yansıtılmasına tepki göstererek,  “Özgecan için canımız yandı, kanımız dondu. Bu vahşi katliamın minibüste yaşanması bizleri daha da kahretti. Üzüntümüz sonsuz. Allah, ailesine ve sevenlerine sabırlar versin. Özgecan’ı katledenler en ağır cezayla cezalandırılmalı.” dedi.

 

Sözütek , Adana’da halen köy ve ilçeler dâhil yolcu taşımacılığı yapan 3 bine yakın minibüs bulunduğunu, araç sahiplerinin bu olaylardan ders çıkarıp, görev verdikleri şoförleri bundan sonra daha iyi araştırıp, öyle direksiyonu teslim etmelerini istedi.

Toplu taşıma kooperatifi başkanlarına da seslenen Sözütek daha sonra, “Çok şükür Adana’da bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadı. İnşallah da yaşanmaz. Sizlerden isteğimiz, iş için müracaat eden minibüs şoförlerinden hem adliyeden verilen vukuatlı adli sicil kaydı, hem de psikolojik durumunu gösteren psiko- test belgesi isteyin. Adli sicil kayıtlarında geriye dönük kayıtlar 5 yıldan sonrası için çıkmıyor olabilir. Bu nedenle psiko- test belgesi de mutlaka istenmeli.” İfadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir