• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
Batmanlı çiftçiler tarım sigortası hakkında bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonuyla TARSİM ( Tarım Sigortaları Havuzu) Bölge Müdürü İrfan Aktaş, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde saat 14.00'te çiftçilere yönelik tarım sigortaları hakkında bilgilendirme semineri verdi.

Seminere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas ve personeli, ilde bulunan üretici ve yetiştirici birlikleri ile çiftçiler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, “Batman olarak bu tür bilgilendirmelere çok ihtiyaç duymaktayız. Çünkü Türkiye’de olsun, dünyada olsun bütün alanlarda olduğu gibi tarım alanlarında da sürekli bir değişim, dönüşüm yaşanmaktadır. Türkiye’de de tarım alanında sürekli yenilikler, kanunlar, çiftçinin lehine olabilecek değişimler yaşanmaktadır. TARSİM de bu konulardan bir tanesidir. TARSİM don olayı ve doğal afetlere karşı üreticiyi korumak için bitkisel ve hayvansal sigorta yapmaktadır.” dedi.

TARSİM Bölge Müdürü İrfan Aktaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2012 yılı tarım sektörünün verileri hakkında bilgilendirmede bulunarak Türkiye’nin tarımda dünyada 7’inci, AB’de birinci büyük tarımsal ekonomiye sahip ülke olduğunu söyledi.

Aktaş, “Tarımsal istihdamın yüzde 24,6, tarımsal gayri safi yurt içi hasıla 62 milyar dolar, tarımda kişi başına gelir 3, 591 dolar ve tarımsal ihracat 16 milyar dolardır. Tarım sigortasının yararları şunlardır: tarım sigortası yaptırıp doğal afete maruz kalan üreticinin, masraflarının ve emeğinin karşılığını alarak, yıllık geçimi için gerekli olan gelirini garanti altına alması ve üretimine devam edebilmesi mümkün olur. Gelir istikrarı dolayısıyla yapacağı tasarruf ile modern tarım için gerekli olan yatırımlara yönelerek üretiminde verimliliği ve böylece gelirini artırması sağlanır. Düzenli bir işi olması nedeniyle kentte göç etmesine gerek kalmaz. Geliri ve yaşam standardı yükselir.” diye konuştu.

Daha sonra Aktaş, tarım sigortaları hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir