• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Gurbetçiden Silopili engelliye tekerlekli sandalye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'da yaşayan Mehmet Aydemir isimli Türkiye vatandaşı, engelli derneği sitesi aracılığı ile tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Kendi imkanları ile aldığı tekerlekli sandalyeyi Silopi’deki engelli Kader Tur'a ulaştırdı.

Ayaklarının felçli olmasından dolayı arkadaşları ile sokakta oynamaya gidemeyen Kader Tur tekerlekli sandalyesinin olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Annesi Saniye Tur kızının evde çok sıkıldığını ve bazen sokakta arkadaşlarını izlemeye gitmek istediğini fakat engelli olduğu için gidemediğini söyledi.

Saniye Tur kızını özellikle hastaneye götürmekte çok zorluk çektiğini belirterek bazen komşularının yardımı ile götürdüğünü söyledi. Kızına bu yardımda bulunan gurbetçi vatandaş Mehmet Aydemir’e çok teşekkür ettiğini de sözlerine ekleyen anne Saniye Tur tüm engellilere yardım yapılması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Silopi Engellileri Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer, Mehmet Aydemir’in kendilerine gönderdikleri ikinci tekerlekli sandalye yardımı olduğunu belirtti.

Süer daha sonra, “Tüm insanlar engelli adayıdır. İş adamlarımızdan, esnaflarımızdan ve duyarlı vatandaşlarımızdan destek olmalarını bekliyoruz. Kader Tur Gibi birçok kızımız var ve çok zor şartlar da yaşıyorlar, bunun için hepimizin duyarlı olması gereklidir.” Dedi.

Süer, ayrıca Almanya’dan kendilerini unutmayarak tekrar tekerlekli sandalye gönderen Mehmet Aydemir’e de çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir