• DOLAR 34.536
  • EURO 36.432
  • ALTIN 2880.344
  • ...
DES gündemdeki konularla ilgili bir açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan ve Avrupa’da zirveye çıkan İslamofobi hakkında bazı açıklamalarda bulunuldu.

 

DES Diyarbakır Şubesi Başkanı Eyüphan Kaya adıyla yayımlanan basın açıklamasında gündeme dair önemli konulara işaret edildi.

“Müslüman öğrencilere yapılan saldırıyı lanetliyoruz”

Amerika’da 3 Müslüman öğrenciye yapılan alçakça saldırıyı kınadıklarını dile getiren Kaya, “ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin 10 Şubat'ta evlerinde uğradıkları silahlı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Aile katliamı ilkel usullerle yapılmış; anlamsız, gereksiz, yersiz bir saldırı ve lanetlemeyi hak eden bir katliamdır. Bu ve benzeri saldırılar haksız yere yapılan saldırılardır. Kimse Müslümanları böyle kirli bir mücadelenin içine çekmesin bizim insan gibi, adam gibi Müslüman gibi yaşama derdimiz var” dedi.

“Özgecan’ın katilleri ağır cezaya çarptırılmalı”

Özgecan Aslan’ın acımasızca öldürülmesinin benzeri görülmemiş bir zulüm olduğunu aktaran Kaya, “Bir insanın işleyebileceği bir suç değildir. Çevremize baktığımızda düşüncesi ne olursa olsun açıkça bu cinayete karşı tepkilerini gösterdiler. İnsanımız bu sağduyusu takdire değerdir. Bizler DES olarak bu cinayeti lanetliyor, faillerin an ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyor, bir daha olmamasını temenni ediyor, anne babasına sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İslam topluma barış ve huzur verir”

Eğitim Sen’in Zorunlu Din Kültürünü istemiyoruz yürüyüşünü tasvip etmediklerini ifade eden Kaya, “Bu yürüyüşü toplumsal açıdan da sakıncalı buluyoruz. Bu memleketin çocukları İslam dininden haberdar olmaları kadar doğal bir hakları/ihtiyaçları var mı? Bir toplumda var olan inançlardan haberdar olmak toplumun iç barışı açısından fevkalade önemlidir. Dinini bilenin şahsiyeti oturur, toplumda bir ağırlığı olur, onun bunun düşüncesine teslim olmaz. Anarşi ve huzursuzluğa neden olmadığı gibi barış ve huzura katkı verir” diye konuştu.

“Din Kültürü dersi ömür boyu insana lazım olur”

Başta toplumun asıl manevi bağı olan İslam dini olmak üzere diğer inançların da müfredata alınması gerektiğini belirten Kaya, “Toplumun manevi zenginliğini gün yüzüne çıkarak bilgili, güvenilir ve sağduyulu bir toplum oluşturmak lazımdır. Bazı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin de gereğinden fazla öğrencileri sıkıştırdıkları ve çocukları bu dersten soğuttukları da bir vakadır. Bu dersi çocuklara sevdirmek gerekir. Çünkü bu ders ömür boyu insana lazımdır. Eğer 12 yıllık eğitimden sonra Fatiha’sını bilmeyen, meslekten yoksun bir gençlik yetiştirirsek bu vebalın altında kalkamayız” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir