• DOLAR 34.216
  • EURO 37.539
  • ALTIN 2878.215
  • ...
Bingöl'de yoğun kar yağışı etkili oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Çevre iller ile ulaşım güçlükle sağlanırken Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2, Yedisu ilçesinde ise 3 gün okulların tatil edildiği bildirildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bazı bölgelerde ulaşımda zorluklar yaşandı. Yollarda mahsur kalan araçlar, Karayolları 84. Şube şefliğine ekiplerince kurtarıldı.

 175 köy yolunun ulaşıma kapandığı

Öte yandan etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 175 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, gerek sürücülerin, gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları istendi.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir