• DOLAR 34.254
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2877.702
  • ...
Emine Börü'nün duruşmasında anlamlı destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 41 yaşındaki Ramazan Börü, geçtiğimiz Aralık ayında 3 çocuğunun annesi eşi Emine Börü’yü (35) tabancayla vurarak öldürmüştü.

Madde bağımlısı olduğu belirtilen Ramazan Börü’nün ilk duruşması bugün yapılacak.

Mahkemeye katılmak için Diyarbakır Adliyesi önüne gelen Emine Börü’nün yakınları, Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın ölümlerine tepki gösterdi.

Adliye önünde açıklama yapan Emine Börü’nün kız kardeşi Fatma Güneş, yaşanan bu acıların son bulmasını ve bundan böyle hiçbir annenin yüreğinin yanması, çocuklarının da öksüz kalmamasını istemediklerini belirtti.

“Ablamın tek suçu eşini çok sevmesi ve fedakâr olmasıydı”

Ablamın hiçbir suçu olmadığını ve eşine çok değer verdiğini belirten Güneş, ablasının dürüst ve fedakâr bir olduğunu söyledi.

Güneş, “Kadınların öldürülmesini istemiyoruz. Kadınlar bu kadar basit olamaz. Artık annelerin ve babaların yüreği yanmasın. Çocuklar annesiz kalmasın. Benim ablamın çocuğu şu an sütsüz ve hasta. Belki de ölecek.  Artık annelerin ölmesin istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ne zamana kadar bunları affedecekler?

Siirt’te 2010 yılında eşi tarafından öldürülen 25 yaşındaki Esin Güneş adlı öğretmenin annesi Fahriye Işık ise, Emine Börü’nün ailesine destek vermek için Batman’dan Diyarbakır’a geldiğini söyledi.

Kadın ölümlerinin Türkiye’nin ayıbı olduğunu söyleyen Işık, “Bağrı yanık bir anne olarak başbakana sesleniyorum. Ne zamana kadar bu eller kırılmayacak, ağır cezalar verilmeyecek? Ne zamana kadar bunları affedecekler? Yeter artık, her gün genç kızlarımız psikopatlar tarafından öldürülüyor.” çağrısında bulundu.

“Emine Börü’nün kucağındaki küçücük bebeği geride kaldı”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Elif Kara ise, “Emine Börü kardeşimiz için adaletin sağlanması için yürüteceğimiz mücadele, ilk duruşmanın görülmesi ile başladı. Kucağındaki küçücük bebeği geride kalan Emine Börü gibi yüzlerce kadın kardeşimizin, bir söz söylemek istediklerinde öldürülebildikleri bir ülkede yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.  (Hamza Adiyaman / Emrah Deniz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir