Köylerde yaşayan alimlere ziyaret
Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve beraberindekiler; köylerde yaşayan kanaat önderleri ve alimleri ziyaret ettiler.
Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı ve bazı daire ile kurum müdürleri köyleri ziyaret ederek burada yaşayan kanaat önderleri ile buluştular.
Kızıltepe’ye bağlı Alemdar köyü (Kanizspi) köyünde bölgenin tanınmış âlim ve hocalarından olan Bedirhan Taşçı’yı evinde ziyaret eden heyet, kendisiyle kısa bir hasbihal yaptı. Vali Mustafa Taşkesen ilim ve âlimin toplum üzerindeki etkinliğinden bahsederek hocaların bölgede yaptıkları hizmetleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise “İslam âliminin sadece dini ilimler ve ibadetle meşgul olma vazifesi bulunmuyor. O, sanılanın aksine ‘Âlemin salâhı, âlimlerin ıslahına bağlıdır’ düsturunca sosyal hayatın içinde de aktif bir şekilde bulunuyor. Zira âlim ve ilimden mahrum bir toplumda huzur, sükûn, adalet, hikmet, edep, saygı, sevgi, merhamet gibi hasletlerin esâmesi bile okunmuyor. Çünkü Kur’an-ı Kerim toplum yapısında meydana gelecek bozuklukları önlemede âlimlere büyük görev yüklüyor. Zira toplumda veya âlimlerde meydana gelecek yozlaşma, umulmaz ve tedavisi oldukça tehlikeli yaralara kapı aralıyor. Bu sebeple toplumda meydana gelen yangının söndürülmesinden öncelikle âlimler sorumlu.” Bu nedenle hocamızın yıllardır sürdürdüğü hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür eder ve sağlıklı uzun ömürler dilerim. “ diye konuştu.
Bedirhan Taşçı Hoca gelen misafirlerine teşekkür ederek yaptıkları bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Köy Odaları toplumsal bir görevi yerine getiriyor
Daha sonra Köy Odası’na geçen heyet burada köy muhtarı Faruk Yıldız ve köy sakinleri ile kısa bir sohbet yaptılar. Köy Muhtarı Faruk yıldız, Köy odalarının çok fonksiyonel bir toplumsal görev yaptığını ifade etti. Yıldız, “Köy Odası; garibanlar ve yolcular için misafirhane, çocuklar ve gençler için eğitim ve oyun salonu, tartışmalı konuların ve çözülmesi gereken sorunların giderildiği yegâne mekânlardır. Ve yüzyıllardır bu odalar değerini yitirmeden işlevlerini sürdürmektedir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)