• DOLAR 34.235
  • EURO 37.595
  • ALTIN 2880.761
  • ...
Diyadin Jeotermal (TDİOSB) Yer Seçim Komisyon Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TDİOSB toplantısı Ağrı Valiliği Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığının temsilcileri ile Diyadin Jeotermal A.Ş.'nin temsilcileri katıldı.

Diyadin Davut Köyü sınırları içindeki alan ile ilgili olarak toplantıya katılan kurum ve kuruluşların temsilcileri görüşlerini belirttiler.

Toplantıya Katılan Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Akademik Personellerinden Doç. Dr. İsmail Hakkı Eraslan 'Diyadin İlçesi Kalkınma Stratejik Master Eylem Planı' konulu bir sunum yaptılar. Eraslan, yaptığı sunumda böyle bir Eylem Planının İlçe bazında Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti.

Toplantıya İl Müdürlüğünden İl Müdür Yardımcısı Tuncay Taşdemir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Emin Şen, Harita Mühendisi Fatih Dursun ile Ziraat Mühendisi Ramazan Gürbüz katıldı.

Toplantıdan sonra Diyadin Jeotermal A.Ş. tarafından AR-GE amaçlı kurulan yaklaşık 20 dekarlık alanlı modern seralar gezildi. Sera hakkında katılımcılara bilgi veren Üretim Müdürü Eyüp Işık, Ziraat Mühendisi Muhammed Furkan Demir ile Jeofizik Mühendisi Tekin Adıgüzel bilgi verdiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir