• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
Ağrı'da okul sütü projesi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı’da devam eden Okul Sütü Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri Kuva-i Milliye İlkokuluna ziyarette bulunarak, öğrencilerin gelişimi için sütün mutlaka tüketilmesi gerektiği vurgulandı.

Okul çağındaki çocukların süt tüketimini arttırmak, öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, ilk defa 2011-2012 öğretim yılında uygulanan Okul Sütü Programının 4’üncüsü uygulanıyor. 

Bu kapsamda İl Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, Gıda ve Yem Şube Müdürü İsa Gün ve Gıda ve Kontrol Görevlilerince Kuva-i Milliye İlkokuluna ziyaret düzenlediler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, yaptığı konuşmasında; İnsanın sağlıklı ve dengeli beslenmesi için süt ve süt ürünlerinin vazgeçilmez gıdalar arasında yer aldığını, sağlıklı ve dengeli beslenmeye katkısının yanı sıra içeriğindeki kalsiyum nedeniyle kalsiyum yetersizliğinden kaynaklanan hastalıklardan korunmak için sütün düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Çelik, “ ‘Okul Sütü Programı’nın ülkemizde gıda ve sağlık politikalarının en önemli ayağını oluşturan ‘Toplum Sağlığının Korunması ve İyileştirilmesi’ hedeflerine ulaşmakta, kapsamı itibariyle en geniş kitleye erişim sağlayan ilk ve tek uygulamadır. Ülkemizde toplumun tüm kesimlerinden destek gören ‘Okul Sütü Programı’ ile çocuklarımızın sağlığına verilen katkı, ülkemizin sağlıklı geleceğine yapılan en büyük yatırımdır.” dedi. 

Yapılan programda öğrencilere okul sütü ve ekmek israfı konulu videolar izlettirildikten sonra okul sütü ve kırtasiye malzemesi dağıtımı yapıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir