• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.527
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye, Van bölgesini yeterince bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'a gelen Ajans Asya Fuarcılık ekibi, başta ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölge müdürlükleri olmak üzere sektör ile alakalı firmaları ziyaret etti. Ajans Asya Fuarcılık Genel Müdürü Bahattin Abukan ziyaretteki amacı, “Van ve bölge potansiyeli hakkında firmaları bilgilendirmek, ayrıca gerek fuar için gerekse de bölgeyi daha iyi tanıyabilmeleri için Van’a davet etmek” olarak belirtti.



“Bölgesel olaylardan dolayı bölgeye sıcak bakılmıyor”
Bölge hakkında detaylı bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Ajans Genel Koordinatörü Murat Çakır, “Görüşülen firmaların büyük bir bölümünün bölgedeki potansiyelin ve büyük pazarın farkında, ancak bölgesel olaylar ve depremin oluşturduğu olumsuz havadan dolayı bölgeye sıcak bakılmıyor. Buna karşın bazı firmalar da bölgenin ekonomik potansiyelinden habersizdir” dedi.

“Firmalarımızın çoğu bu konuda habersiz”

Van ve bölge dinamiklerinin bu konuda daha duyarlı davranmaları gerektiğini belirten Çakır, “Özellikle büyük firmaların bölge fuarlarına katılımları sağlanarak bu ön yargılar kırılmalı. Ayrıca gerek tarım ve inşaat ve gerekse turizm açısından ilimizde ve bölgemizde muazzam bir potansiyel mevcut ancak firmalarımızın çoğu bu konuda habersiz. İlin ve bölgenin tüm dinamikleri aralarındaki siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakmalı bölgenin gelişmesi açısından birlik olmalı ve dayanışma örneği sergilemeliler. Ülkemizin ve bölgemizin geleceği açısından şans olan fuara sahip çıkılmalı." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir