• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Mardin`de "Kan Davası" Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OHAK-DER tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığınca destelenen Mardin'deki kan davalarının sebep ve sonuçlarına odaklanan "Kendini Öldürmek!" projesi kapsamında, Yeşilli YİBO'da konuyla ilgili çekilen belgesel filmin gösteriminden sonra "Öteki Üzerinden Kendini Öldürmek: Kan Davası" konulu konferans gerçekleştirildi. Program, birçok okul idarecisi, öğretmen ve örencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje, Mardin merkez Artuklu ve bütün ilçelerde film gösterimi ve tematik toplantılar şeklinde yürütülüyor. Program takdimi, projenin danışmanlığını yürüten Opus Noesis Danışmanlık'tan V. Metin Bayrak tarafından gerçekleştirdi.

Yeşilli'de Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Sıtkı Karadeniz, "Ötekilik Halleri: Ben, Biz ve Onlara Dair" adlı bir konuşma yaptı. 

Karadeniz, konuşmasında çatışmaların temel dinamiklerinden biri olan "Öteki" kavramının, merkeze alınan "kimlik"lere göre sonsuz türevi olduğunu vurguladı.

OHAK-DER Başkanı M. Burhan Hedbi de kısaca sorunun çözümü hakkındaki yaklaşımını paylaşarak kan davasında kadının önemini vurgulayarak katkıda bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir