• DOLAR 34.283
  • EURO 37.711
  • ALTIN 2922.086
  • ...
Gaziantep'te trafik kazası mağduru yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in merkez Şehitkâmil ilçesi Şirinevler mahallesinde ikamet eden 32 yaşındaki Abdullah Karayılan, 2011 yılının Temmuz ayında mezarlığa giderken aracı başında kalp krizi geçirmesi sonucu Gaziantep Yavuzeli Caddesi asri mezarlık yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonrası belden aşağısı felç oldu.

Yaklaşık 8 ay yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Karayılan, kaza sonrası yürüme ve konuşma duyularını yitirdi.

Yürüme ve konuşma duyularını yitiren Karayılan 4 senedir annesinin ve babasının yardımıyla hayata tutunuyor. Çocuklarının tekrar eski günlerine dönebilmesi için yetkililerden yardım isteyen Karayılan ailesi, tek hayallerinin bir an önce oğullarının kendileriyle oturup konuşabilmesi olduğunu ifade etti.

Oğlunun tedavisi için tüm imkânlarını seferber ettiğini, fakat artık maddi imkânlarının  el vermediğini belirten Abdullah Karayılan’ın babası, Mustafa Karayılan yetkililere seslenerek bir an önce oğlunun eski sağlığına kavuşması için tek isteğinin oğlunun Ankara GATA hastanesinde Fizik tedavisi ettirmek olduğunu ifade etti.

“Devletimiz bu noktada sorumluluk almalıdır”

“Oğlumun sürekli iyileşinceye kadar tedavi görmesini istiyoruz” diyen acılı baba, “Oğlumun fizik tedavi görmesi gerekiyor. Daha önce bazı özel hastanelerden faydalanabiliyorduk. Fakat üç yılını doldurduğu için şimdi artık bu haktan da faydalanamıyoruz. Devlet hastaneleri de bir ay tedavi ettikten sonra tekrar bizi eve gönderiyorlar. Vücut tam olarak gelişmeye başlamadan tekrar taburcu ediliyor. Yine aynı eskisi gibi donup kalıyor. Biz evde ne kadar uğraşsak bile, hastane gibi olmuyor. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz. Oğlumun sürekli iyileşinceye kadar tedavi görmesini istiyoruz. Bu noktada bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Devletimiz bu noktada sorumluluk almalıdır.”ifadelerini kullandı.

“2011’de fizik tedavi görmesi için randevu almıştık hala o sıra bile bize gelmemiş”

4 yıldır oğlunu tedavi ettirmek için sıra beklediklerini belirten baba Karayılan, “İyileşmesi mümkün olarak görülüyor. Fakat sürekli tedavi yaptıramadığımız için, ciddi bir iyileşme söz konusu değil. Biz iki ay tedavi ettiriyoruz. Ama 6 ay tedavi ettiremiyoruz. Bu da sağlıklı bir tedavi şekli olmuyor. Bu konuda Ankara GATA hastanesinde Fizik tedavisi ettirmek için randevu aldık. Tabi sıra hemen öyle kolay gelmiyor. Bazen iki senede bazen üç senede sıra gelmiyor. Hatta 2011’de fizik tedavi görmesi için randevu almıştık, hala o sıra bile bize gelmemiş. Sırada bekleyen birçok hastanın olduğunu dile getiriyorlar. Üç sene bitti hala bize sıra gelecek. Aradığımız zaman size sıra gelecek diyorlar. Oğlum öldüğünde bize sıra geldikten sonra bizi arasalar neye yarar.  Sıra gelmezse neye yarar.”diyerek tepki gösterdi.

“Babamızın ayağa kalkmasını ve bizi okula götürmesini istiyoruz”

Babalarının bir an önce iyileşmesi için tedavi edilmesini isteyen Fatma Nur ve Begüm kardeşler de, “Babamın ayağa kalkmasını istiyoruz. Babamızın bizi okula götürmesini istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz.” diyerek babalarının bir an önce tedavi edilmesini istediler.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir