• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Kudüs, tüm ümmetin sorunudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbakan Vakfı Batman Şubesi tarafından, Alyans Düğün Salonu`nda ‘Erbakan-Kudüs` konulu konferansı düzenlendi.

Konferansa HÜDA-PAR ve SP İl Başkanları AK Parti`den Milletvekilleri, STK temsilcileri ve kalabalık bir kitle katıldı.

Feyzullah Kavak Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans, Erbakan Vakfı Batman Şubesi Başkanı Mehmet Ergin`in  açılış konuşması ile devam etti.

“İşgalci İsrail dünyanın en büyük teröristidir”

Ergin konuşmasında, “Kudüs medeniyetin kadim şehirlerinden biridir. Kudüs mahzundur, işgal altında ve kan ağlıyor. İşgalci İsrail dünyanın en büyük teröristidir.” dedi.

Batman eski Milletvekili ve Erbakan Vakfı Merkez Üyesi Musa Okçu programda yaptığı konuşmada, Kudüs ve Mecid-i Aksa`nın önemine değinerek,”Allah`tan dileğimiz, gönüllerindeki davayı yeryüzüne hakim kılmasıdır. Kudüs Selahattin`in ile Abdulhamit Han`ın rüyası ve Erbakan Hoca`nın davasının merkezidir” dedi.

Okçu`dan sonra SP İl Başkanı Mehmet Fırat`ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından, Saadet Kaplan adlı küçük kızın “Erbakan” adlı şiiriyle devam etti.

Programda Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammed Fatih Erbakan söz aldı.

Batmanlıların vefakar ve davasına sahip çıkan insanlar olduğunu söyleyen Erbakan, “Erbakan`a olan bu büyük sevginin, hayatı boyunca Peygamberin yolunu takip eden bir lider olduğundandır. 50 yıllık siyasi hayatında Peygamber neyi öğütlediyse, O da onu bizlere öğüt verdi. Davası Peygamber davası oldu.” dedi.

“Selahattin`i Eyyubi`nin emaneti Kudüs, bizim için olmazsa olmazdır”

Merhum Erbakan`ı anarken, zalimlere, siyonistlere ve emperyalistlere meydan okuduklarını belirten Erbakan, şunları söyledi: “Erbakan vefat etti diye sevinmeyin. O`nun bayrağını devralan binlerce, yüzlerce Erbakan vardır. İnsanların saadete erişmesi için, dünyanın bütün sistemleri, Allah`ın nizamına göre İslam`a göre kurulmalıdır. Selahattin`i Eyyubi`nin emaneti Kudüs, bizim için olmazsa olmazdır.  Kudüs sadece Filistin ve Arapların değil, tüm ümmetin sorunudur. Büyük İsrail kurduklarında, ilk yapacakları iş, Mescidi Aksa`yı yıkıp, orayı Yahudi devletinin merkezi yapmaktır. Çanakkale harbi Osmanlıyı yıkarak, Filistin`in İsrail`e verilmesi ve İsrail devletinin kurulması için yapılmıştır. İslam ülkelerinin birleşmiş milletleri, NATO`su, barış gücü askeri gücü gerçekleştirilmeden, Kudüs, Gazze, Myanmar, Mısır, Irak ve Suriye kurtulamaz. Erbakan, bunları yapmak için Erbakan Vakfı`nı kurdu.” Şekinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir