• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarsus`a yeni fakülteler yapılması için çalışmalar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Kent Konseyi olarak koordine edilen Belediye Başkanı Şevket Can`ın ev sahipliği yaptığı toplantıda ‘Tarsus`a üniversite ve fakülte` açılması detaylı görüşüldü.

 Kurulması planlanan fakülteler

Oldukça verimli ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda öncelikle Tarsus`ta Mersin Üniversitesine bağlı olarak kurulması planlanan fakülteler konusu geniş şekilde ele alındı. Geçtiğimiz haftalarda üniversite yetkilileri ve Tarsus Heyeti Mersin ve Tarsus`ta iki kez bir araya gelmiş ve Tarsus`ta fakülteler kurulması konusunda mutabık kalınırken, yapılan görüşmeler sonucunda öncelikle bir ‘Sivil Havacılık Fakültesi` kurulması konusu gündeme getirildi.

Toplantıda,  Tarsus`ta uluslar arası bir havaalanı yapılıyor olması ve ülkemizde hava taşımacılığı sektöründe başta pilotluk olmak üzere yetişmiş eleman ihtiyacının çok fazla olduğu göz önüne alınarak sivil havacılık fakültesine ihtiyaç olduğu ve bu fakültenin kente önemli katkısı olacağı dile getirildi. Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı, bu konuda üniversiteler arası kurulla bir ön görüşme yapıldığını ve konuya olumlu bakıldığını anlattı.

Toplantıda ayrıca Eshab-ı Kehf`in Tarsus`ta olması ve kentin dinler tarihi açısından önemi göz önüne alındığında İslam ilimleri akademisi kurulmasının da uygun olabileceği, iletişim fakültesine bağlı bir film platosunun Tarsus`ta oluşturulabileceği de bir öneri olarak dile getirildi.

Yer konusu

Üniversite alanı olarak iki yer üzerinde durulduğunu belirten Belediye başkanı Şevket Can,  her iki yerin avantaj ve dezavantajları detaylı şekilde anlattı.

Başkan Can, halen mevcut fakülte ve yüksek okulların bulunduğu Tarsus yerleşkesinin genişlemeye müsait olduğu ve bazı alanlar için istimlak çalışması yapılarak toplamda yaklaşık bin dönümlük bir alanın üniversite için kullanılabileceği anlattı.

Toplantıda fakültelerin yer konusuna nihai kararın bir sonraki toplantıda verilebileceğine, bu arada fakülteler için gereken dosya hazırlık çalışmalarının hızla sürdürülmesine karar verildi.

Toplantıya Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Üniversitesi  Rektörü Profesör Doktor Ahmet Çamsarı ve yardımcıları Profsör Doktor  Mehmet İsmail Yağcı, Profsör Doktor  .Ali Kaya, Kent Konseyi Başkanı Doktor  Ali Cerrahoğlu,Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve rektör danışmanı Yardımcı Doçent Doktor Barış  Buldum katıldılar. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir