• DOLAR 32.366
  • EURO 34.676
  • ALTIN 2389.877
  • ...
Öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Merkeze bağlı bazı köy ilk ve ortaokul öğrencilerine “Ben de fırçalıyorum” kampanyası kapsamında diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığının Türkiye Kamu Hastaneler Birliği tarafından ülke genelinde “Bende fırçalıyorum” sloganıyla başlatılan ve diş fırçalamanın öneminin yanında doğru fırçalama tekniklerinin anlatıldığı kampanya kapsamında, Şırnak genelinde 12 bin diş fırçası ve diş macunu dağıtılacak.

Şırnak Merkeze bağlı Akçay köyü ilk ve ortaokulunda düzenlenen kampanya kapsamındaki törende Şırnak Valisi Hasan İpek’in eşi Gülten İpek, Şırnak Kamu Hastaneler Birliği  Genel Sekreteri Hasan Tokur, Şırnak Ağız  Diş Sağlığı Merkezi  Tabibi Nurullah Alkış, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Dengiz Çiftçi ve diş hekimleri katıldı.

Akçay köyü ilkokulunun tüm sınıflarını gezen diş hekimleri, tek tek öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtarak dişleri fırçalamaları konusunda bilgilendirdi.

“Halkın yüzde 50’sinde diş fırçalama alışkanlığı yok”

Şırnak Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezinden gelen diş doktorları, öğrencilere diş sağlığı konusunda bilgilendirdikten sonra, öğrencileri diş taramasından geçirip dişleri çürük olanları tespit etti.

Konu hakkında bilgi veren Şırnak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Dokoru Nurullah Alkış, Sağlık Bakanlığı kampanyası çerçevesinde öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıttıklarını, amaçlarının öğrencilere daha sağlıklı birey yetiştirmeye ön ayak olmak olduğunu belirtti.

Halkın yüzde 50’sinde diş temizleme alışkanlığı bulunmadığına dikkat çeken Alkış “ Halkımızda diş fırçalama alışkanlığı  yüzde ellidir.Biz de bunu düzeltmek için öğrencilerimize ağız sağlığı bilincini ve  önemimi yerleştirmeye çalışacağız. Dişlere büyük önem veriyoruz, çünkü bir diş çürümeden önce, o dişi kurtarmak,  bizim temel hedefimizdir. Bunu başarmak için bu çalışmayı başlattık.12 bin diş macunu ve fırçasını, bütün ilçe ve köy okullarımızda dağıtarak bu bilinci gelecek nesillere aktarmak istiyoruz.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir