• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarsus'ta husumetli aileler barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus’ta geçen yıl meydana gelen kız kaçırma nedeniyle Afşin ve Güven aileleri arasında başlayan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği husumet barışla sonuçlandı.

STK’lar ve yetkililerin araya girmesiyle barışan Afşin ve Güven aileleri verilen barış yemeğinde bir araya geldi. Tarsus Öğretmenevinde düzenlenen barış  yemeğine  Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Kaymakam Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can ve Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, İlçede bulunan STK temsilcileri ve Afşin ile Güven ailelerinin ileri gelenleri  katıldı.

Programın açılışında  söz alan Eshab-ı Kehf Platformu Başkanı Hilmi Tuzcu, “Sulhta, barışta yarar vardır.  Daha önce  aralarında bazı olaylar yaşanan  Afşin ve Güven ailelerinin arasında  mekik dokuyup bu barış ortamını sağlayan büyüklerimizden Allah razı olsun.” dedi.

Kaymakam Hasan Göç, “İnsanoğluna Allah akıl vermiştir. Şeytana uymamak gerekir.  Nefislerimize hakim olarak birbirimize saygı çerçevesinde kardeşlik örneği gösterelim. Bugün iki  davalı aile arasında barışı yeniden tesis etmenin huzurunu yaşıyoruz. Bir ailede veya toplumda huzur olmazsa sosyal hayat gelişemez, İnsanlar geleceğe güvenle bakamaz.  Barış ortamının daim olması temennisi ile iki aileye teşekkür ediyorum.” dedi.

Kısa bir konuşma yapan Tarsus  Müftüsü Hayri Erenay ise, “Bizler, Hz. Muhammed’in (sav) gösterdiği yolda bir arada kardeşçe yaşamalıyız. Bugün iki ailenin  acılarını içine gömüp Allah ve Muhammed aşkıyla bir araya gelip barışması için toplandık. Bu işin ne kadar zor ama anlamlı olduğunu biliyorum. Bazı canlar bir hiç uğruna yitirilmiştir. Elbette herkes  için can önemlidir. Bugün nefislerimize gem vurup barışalım. Sizler içinde bizler için de barış büyük bir zaferdir. Bu barış işine aracı olan, vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun.” ifadelerini kullandı.

İki aile arasında barış sağlanmasından sonra topluca yemek yenildi, dualar edildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir