• DOLAR 34.3
  • EURO 37.459
  • ALTIN 2922.608
  • ...
`Yardımlarımızı Mustazaf-Der Dağıtsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Erciş ilçesinde yaşanan depremde başta birçok ülke olmak üzere Türkiye genelinde de yardımlar eksik olmuyor. Birçok STK`nın da eşlik ettiği yardım konvoyuna Muş`tan Cengizler Mühendislik ve Ankara Barolar Birliği de katıldı.

Gece saatlerinde ilçeye getirilen yardımların Mustazaf-Der öncülüğünde dağıtılmasını isteyen Cengizler Mühendislik ve Ankara Barolar Birliği yetkilileri nedenini şu şekilde dile getiridiler: "Yaşanan bu depremle birlikte Erciş halkı tam bir mağduriyet içerisinde. Gözlemlediğimiz kadarıyla gelen yardımların çoğu halka adil bir şekilde dağıtılmıyor. Bu nedenle Mustazaf-Der `in çalışmalarını yerinde gördük. Eşit bir şekilde belirli bir sistem içerisinde işlerini yürütüyorlar. Bu nedenle getirdiğimiz yardımların Mustazaf-Der öncülüğünde dağıtılmasını istiyoruz."

Gördükleri manzara karşısında dehşete kapıldıklarını söyleyen Cengizler Mühendislik şirketinin üyelerinde Murat Balkaya "İnsanların haline acımamak kişinin elinde değil. Buraya dışardan, yani tüm vicdan sahiplerinin yardımları olmazsa bu halkın sefaletten duçar olduğunu görürüz. İnsanlar perişan bir halde" dedi.

Ayrıca getirilen yardımların yeteri kadar adil dağıtılmadığını belirten Balkaya "böyle bir hareketle çoğu insan ihtiyacını giderirken çoğu insan tekrar mağdur oluyor. Bu nedenle yardımlarımızı Mustazaf-Der tarafından dağıtılmasını istiyoruz. " dedi.

Temel amacımız halka yardım diyen Topoğrafya görevlisi M. Hanefi Cengiz "şirket gönüllüleri olarak bu hayır yarışında yer almak istedik. Ve anladık ki bu insanların yardıma çok ihtiyacı var. Mustazaf-Der `in çalışmalarını yerinde gördük. Çalışmalarında adil davrandıklarını gözlemledik. Bu nedenle yardım konvoyunu onların ellerine teslim ettik. İnanıyoruz ki hak ettikleri yerlere yardımlarımız ulaşacak" dedi.

Burhan Teke-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir