• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Elazığ Palevi Der Şeyh Said`i Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`da faaliyet yürüten Palevi Der,  şehadetinin 90. yıldönümünde Şeyh Said`i anma etkinliği düzenledi. Etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halkın yoğun olarak katıldığı etkinliğe HÜDA PAR İl Başkanı Yusuf Yüksel ve HÜDA PAR İl Komisyonunun yanı sıra Elazığ`da faaliyet yürüten İslami STK`lardan Yeni İhya Der de katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak Mahmut Feyzi Fırat, Av. Ahmet Fırat ve Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin katıldı.

Programda ilk konuşmayı Mahmut Feyzi Fırat yaptı. Fırat konuşmasında,   ”Şeyh Said Efendi o dönem  şunu diyordu: ‘Kendi bildiğimiz şekilde inancımızla örfümüzle, adetimizle yaşama hakkına sahibiz. Bize dayatılmak istenen bir başka inancın oluşturduğu, bir başka geleneğin oluşturduğu yasalarla bizi yönetmeye hakkınız yoktur.` “ ifadelerini kullandı.

Av. Ahmet Fırat ise konuşmasında, Şeyh Said`in kıyam mücadelesi hakkında tarihi bilgiler verdi.

Nurettin Şirin ise , 1991 yılındaki Ankara`da toplanılan Kürt Konferansı`nda kendisinin söylediği “Kürt sorununun, zulüm sorununun, şirk sorununun tek çözümü Şeyh Said`in yolundan gitmektir.” cümlesini hatırlattıktan sonra, “Şeyh Said Efendi`nin kıyamı, aynı Mekke cahiliyesinde Ebu Leheblerin ve Ebu Cehillerin karşısında ‘La ilahe illallah` diyerek ayağa kalkan Hz. Resulullah`ın kıyamıdır.” şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile  sona erdi.   (Ömer Nas – Yasin Kavaklı / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir