• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
`Çarşaf; iffet, hayâ ve özgürlüğün simgesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen resim sergisinde çarşaflı kadınların tahkir edilmesine tepki gösteren Nisanur Dergisi Yazarlarından Esma Akbalık, Müslüman kadınlar için çarşafın; iffet, hayâ ve özgürlüğün simgesi olduğunu, çarşafı giymenin nefsin kölesi olan ruhları Rahmanın dergâhında özgürleştiğini söyledi.

İslami şiarlardan tesettür ve çarşafa hakaretin kabul edilemeyeceğini belirten Akbalık, “Bu saldırı elbette İslam`a ve kutsal değerlerimize yapılan vicdansızca bir saldırıdır. Onların bu kinleri, çarşaf üzerinden İslam`adır.” dedi.

“İslam düşmanları tarih boyunca her zaman kinlerini İslami değerlere saldırarak kusmuştur”

HDP ve bileşenlerinin her fırsatta İslam`la ve onun kutsal değerleriyle mücadele ettiğini belirten Akbalık, “Öncelikle CHP zihniyetli bu azgın güruhun çarşafa yaptığı bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bilindiği üzere tarih tekerrürden ibarettir. Bugün bu azgın cenahın İslami şiarımız olan çarşafa saldırı cüretini, Beni Kaynuka Yahudilerinden, Şehitkâmil`in annesinin peçesini açan Fransızlardan almışlardır. İslam düşmanları tarih boyunca her zaman kinlerini İslami değerlere saldırarak kusmuştur. Özellikle batı kapitalizminin, en mazlum kurbanı ve hem de aynı kapitalizmin en etkin silahlarından birisi kadındır. Bu nedenle kendilerine hedef olarak seçtikleri ilk kurban da kadındır.” İfadelerinde bulundu.

“Müslüman`ım diyen herkesin bu hakaret karşısında sesinin çıkartması gerekir”

Çarşaf ve tesettürün Müslüman kadının kalesi olduğunu vurgulayan Akbalık, “Sizlerin vesilesi ile tefrikaya düşen tüm Müslüman kardeşlerimizi dini değerlerine yapılan bu alçakça saldırı karşısında yekvücut olmaya çağırıyorum. Kardeşlerim, çarşaf sadece bizim davamız değildir. Müslümanım diyen herkesin bu hakaret karşısında sesini çıkartması gerekir. Çarşaf Müslüman kadının kalesidir. Bize Rabbimizin emridir. Dolayısıyla yapılan bu hakaret, Rabbimizin farz olan bir emrine karşı açılan savaştır. Niçin yanı başımızda batılılar zulüm için kol kola girip birleşmişler de bizler bu zulmü ortadan kaldırmak için birleşip gereken tepkiyi vermiyoruz.” şeklinde konuştu.

“İzzet, şeref ve özgürlük Rabbe kul olmaktadır”

“Bizim için Çarşaf giymek iffet, hayâ ve özgürlüğün simgesidir” diyen Akbalık,  “Malumunuz HDP Silopi il örgütü 25 Kasım kadına şiddete hayır adı altında düzenlediği yürüyüşte, kadınlara çarşaf giydirerek, ellerine zincir vurarak, güya Müslüman kadının özgürlüğü elinden alınmış imajını vermeye çalıştılar. Bu azgın güruh Müslümanların göstermiş oldukları tepkiyi az bulduğundan dolayı, bir kez daha aynı hakareti sergileme cüretinde bulundular. Bu azgın güruha, çarşaf giyen kadınlar olarak sesleniyoruz; Bizim için Çarşaf giymek iffet, hayâ ve özgürlüğün simgesidir. Bizler Rabbimizin emri olan çarşafı giyerek nefsin kölesi olan ruhumuzu, Rahmanın dergâhında özgürleştirdik. İzzet, şeref ve özgürlük Rabbe kul olmaktadır. İslam`a düşmanlık etmeyi bırakın, batıya kul olmuş ruhlarınızı yüce Allah`a kul olarak azad edin.” dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir