• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar'ın katılımıyla Diyarbakır’da yapıldı.

Toplantıya yerel yönetimler adına ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Fetih Süvari ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar katıldı.

2015 yılında 30 Milyon TL hibe desteği verilecek

Toplantı sonrası yapılan çalışmalar ile ilgili olarak Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığı adına yapılan açıklamada, Ajans tarafından her yıl hazırlanan programlar çerçevesinde proje teklif çağrısı usulüyle başarılı olan projelere mali destek (hibe) verildiği ifade edildi.

Açıklamada devamla; “ Ajansımıza ait 2015 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi, 19 Aralık 2014 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu Çalışma Programı ve Bütçe çerçevesinde 2015 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak 4 mali destek programı hazırladık.” ifadeleri kullanıldı.

Proje başvuruları 23 Ocak’ta başladı

Diyarbakır  ve Şanlıurfa’nın gelişimi ve kalkınması için birçok projenin uygulamaya konulacağına değinilen açıklamada, “Bu programlarla, Bölge Planı’nda belirtilen amaç ve önceliklerle uyumlu olarak Bölgemizde imalat sanayi, turizm ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki KOBİ'leri geliştirerek yeni istihdam olanakları oluşturmak ve ‘Büyükşehir’ statüsüyle yeni bir gelişme ivmesi kazanan Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sanayi, turizm ve kentsel altyapıyı iyileştirmek amaçlanmaktadır.” sözlerine yer verildi.

 

Projelere 245 katılım sağlandı

Programların detayları hakkında da bilgilendirmelerde bulunulan açıklamada, projelere kimlerin başvurabileceği, destek miktarları, başvuru ve değerlendirme usulleri ile ilgili olarak Bölge kamuoyunu bilgilendirmek için Ocak ayında hem Diyarbakır, hem de Şanlıurfa’da bilgilendirme toplantıları düzenlendiği ifade edildi.  (İLKHA)