• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Gaziantep Umut-der Yardımlarına Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Türkiye`nin birçok ilinde olduğu gibi Gaziantep`teki sivil toplum kuruluşları, hayırseverler Van`daki depremzedeler için yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Dün akşam saatlerinde depremzedeler için acil ihtiyaç malzemesinden oluşan bir TIR dolusu yardımı yola çıkaran Gaziantep Muhtaçlarla Dayanışma ve Umut Derneği (Umut-der) önümüzdeki birkaç gün içinde de diğer bir TIR malzemeyi yola çıkaracak.

Malzeme yüklü TIR`la birlikte Umut-der`den iki yetkilinin de Van`a giderek malzemeleri Mustazaf-der kriz masasına teslim ederek fiziki yardımda da bulunacağını belirten Umut-der Başkanı Yusuf Kiraz, "Depremin olduğu günden beri, depremzedeler için yardım çalışmalarına başladık. Akabinde Mustazaf-der`in Van`da oluşturduğu kriz masasıyla irtibata geçerek acil ihtiyaçların neler olduğunu öğrendik. Şuan gönderdiğimiz bu TIR`ın içinde de kriz masasının belirlediği malzemeler bulunuyor." dedi.

Başkan Kiraz, "ikinci TIR`ın hazırlıklarının da bitmek üzere olduğunu belirterek, önümüzdeki bir iki gün içinde onunda yola çıkacağını söyledi."

Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir