• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Grip şikâyetiyle gittiği hastanede hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Grip şüphesiyle Nusaybin Devlet Hastanesine giden Sevgi Dilmen adlı genç kız yanlış teşhis ve tedavi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Gribal enfeksiyon şikayetiyle gittiği Nusaybin Devlet Hastanesi`nde kendisine serum verildikten sonra evine gönderilen Dilmen, kısa bir süre sonra yeniden rahatsızlandı. Tekrar Nusaybin Devlet Hastanesi`ne götürülen genç kız, durumu ağırlaşınca Mardin`deki özel bir hastaneye sevk edildi. 7 gün boyunca tedavi altında tutulan Dilmen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sevgi Dilmen`in aile Avukatı Cüneyt Alkandemir tarafından Nusaybin Devlet Hastanesinde görevli Doktor ve Hemşireler hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya el koydu ve cenazeyi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderdi.  

Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsisinden sonra Nusaybin`e getirilen genç kızın cenazesi, Veysike Mezarlığında defnedildi.

Öte yanda Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Nusaybin Devlet Hastanesi yetkilileri, olay hakkında hukuki süreç başlatıldığı için herhangi bir açıklama yapmayacaklarını bildirdiler. (Cihat Şayık-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir