• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Alimlerden, `Sevgililer Günü` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölge alimleri, her yıl 14 Şubat'ta bazı kesimlerce kutlanan "Sevgililer Günü" nedeniyle önemli uyarılarda bulundu.

İslam`da sevilmesi ve sevilmemesi gereken durumların olduğunu söyleyen Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol, “İslam mukaddesatları olan Allah`ı, Resulünü, Kitabını sevmemiz gerekir. Bu mukaddesatlara sevgi olmazsa imanda yoktur.İnsan mukaddesatlar gibi anne, baba, eş ve çocuklarını da sevmesi gerekir. Bu örnekler İslam`da olması gereken sevgilerdir. İslam`da sevilmesi gerekenler daimidirler, bir zamanla veya günle sınırlı değildir. Bu sevdiklerimizi senede sadece bir defa değil, her zaman hatırlamamız lazım. Müslümanlar kesinlikle Allah`ın hoşnut olmadığı ve İslam`da yeri olmayan şeyleri zerre kadar sevmemesi gerekir. Müslüman bir insan bu gibi şeyleri bazen değil her zaman nefret etmesi gerekir. Nasıl ki Allah ve Resulünün sevgisi daimidir. Sevilmemesi gerekenlerde daimi olması gerekir.” dedi.

“Dünya Sevgililer Günü” olarak adlandırılan ve kutlanan günün İslam`daki hükmüne değinen Varol,“Sevgili, sevilen kişi manasında kullanılıyor. İnsanın sevdiği kişiler Allah ve Resulünün ehlilerse sevgi gereklidir. O sevgi bir gün değil her zaman olmalıdır. İnsan müminleri sevmesi gerekir. Peygamber efendimiz (sav) bir hadisinde, ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz.  Bir birinizi de sevmedikçe iman etmiş sayılmasınız` diyor.” diye konuştu.

“Sevgililer günü Hıristiyanlardan gelen bir adettir”

Sevgililer gününün Hıristiyanlardan gelen bir adet olduğunu vurgulayan Varol şöyle devam etti: “Sevgililer gününden kasıt bir erkek mahremi olmayan yabancı bir kadını sevgili olarak sever. Bir de o günde hediyeleşmeleri baştan sona kadar hepsi gayri meşru, haram ve günahtır. Kesinlikle Müslüman bir insan bu ve benzeri şeylerden kendini muhafaza etmelidir. Çünkü bir erkeğin namahrem bir kadına bakması ve yalnız buluşması bunların tümü İslam`da haramdır. Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde, ‘Namahrem bir kadınla bir erkek bir yerde yalnız kaldıklarında onların üçüncü arkadaşı şeytan olur` diyor. Dinimizde, küfür âdeti olan sevgililer gününde hediyeleşme haramdır. Müslümanlar bu konuda kendilerini muhafaza ve uzak tutmaları gerekiyor. Allah bizi ve tüm Müslümanları küfür adetlerinden ve haram durumlardan muhafaza etsin.”

Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyon Başkanı Molla Abdurrahman İçlek ise, Hıristiyanların, Müslümanlar arasına koydukları bu gibi günlerle Müslümanları dinlerinden, bayram ve mukaddesatlarından uzaklaştırmak istediklerine dikkat çekti.

“Sevmek ve hediyeleşmek İslam`da vardır”

İçlek, “İslam düşmanlarının yaptıkları; sevgililer günü, anneler günü ve babalar günü gibi sözde günlerin hepsi Hıristiyanların adetlerindendir. İslam alemininiçinde böyle adetler yoktur. Allah (cc) Müslümanlar birbirlerini sevmelerini farz kılmıştır. Peygamberimiz (sav) ‘Birbirinizi sevip hediyeleşin` diyor. Sevmek ve hediyeleşmek zaten İslam`da vardır. Senede bir gün değil her gün var. Sevgililer günü gibi günler cahiliye, Hıristiyanların ve Yahudilerin adetleridir. Bunların hepsi bidat-dalalettir. Cahiliye adetlerini İslamiyet`te ihya etmek İslam`a terstir.” İfadelerine yer verdi.

‘Kim bir kavme kendini benzetirse oda onlardandır`

Müslümanların iki bayramı olduğunu belirten İçlek,“Bu bayramlarKurban ve Ramazan bayramlarıdır. Öbür sözde bayramlar hepsi cahiliye bayramlarıdırlar. Müslümanım deyip İnsanlar kalkıp bu cahiliye bayramları İslam`da ihya etmek İslam`a terstir. Peygamberi Efendimiz (sav) ‘Kim bir kavme kendini benzetirse oda onlardandır` diyor. Allah muhafaza kendini Yahudi ve Hıristiyanlara benzetmekte iman tehlikesi olur.Bunun için tüm Müslümanlar kendilerine dikkat etmelidirler. Kâfirlerin taklitleri yapılmamalıdır. Sevgililer günü kâfirlerin adetlerindendir.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar arasındaki sevgiyi Allah farz kılmıştır”

Konuşmasının sonunda İçlek, şunları kaydetti: “Sevgili olarak tabir edilenlerin çoğu nikâhsızkişilerdir. Bu yüzden Allah, o günlerde gayr-i meşru konuşup, buluşmaları ve hediyeleşmelerini İslam`da haram etmiştir. Bu ancak kişilerin birbirlerinin mahremleri olmalıdır ama Hıristiyanların âdeti gibi senede bir gün değil, her gün ve daima birbirlerini sevip hediyeleşmeleri gerekir. Müslümanlar arasındaki sevgiyi Allah farz kılmıştır. Sırf Müslümanları İslam ve mukaddesatlarından uzaklaştırmak için kâfirler bu kötü adetleri Müslümanlar arasında yaygınlaştırıyorlar.” (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir