• DOLAR 32.447
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2399.31
  • ...
Gaziantep'te işçi servisi ve ağır vasıta araçlarına yeni düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

G

Gaziantep’te trafiğin yoğun olduğu bölgelerde trafik akışını rahatlatmak için S plaka ile personel ve işçi servisi yapan araçların şehir merkezine giriş ve çıkışları ile çöp toplama araçlarının trafiğin yoğun olmadığı saatlerde girişlerine izin verilecek.

Yeni düzenleme ile işçi servisi ve ağır vasıtalar belirlenen saatlerin dışında şehir içine girmelerine izin verilmeyerek, belirlenen saatlerde şehir içine giren araçlara cezai işlem uygulanacak.

Çöp toplama araçları ise kış ve yaz saati uygulaması ile özellikle çöp toplama işleminin çoğunluğunu gece saatlerinde yapacağı belirtilirken, UKOME yetkilileri, ağır vasıtaların şehir merkezine girişlerinin yasak olduğunu, ancak işyerlerine, marketlere ve diğer esnaflara yük veya malzeme getirip-götürenler ile girilmesi mecburi olan inşaat, nakliyat, hafriyat, tadilat, akaryakıt gibi taşıma araçlarının 07.00-09.00 ve 17.00-19.00 saatleri haricinde şehre girişlerine  izin verilmeyeceği vurgulandı.

Özellikle şehir merkezinde yaz saati uygulaması için akşam 21.00 ile sabah 06.30 ve gündüz 11.00 ile 14.00 saatleri arasında; kış saati uygulamasında ise , akşam 20.00 ile sabah 06.30 arasında ve gündüz 10.00 ile 13.00 arasında bunun haricinde kalan saatlerde çöp toplama işleminin yapılmamasına karar verdi.

Yetkililer, Fevzi Çakmak Bulvarı, Başkarakol Kavşağı, İnönü Caddesi, Hoşgör Kavşağı, Kemal Köker Caddesi, Doğumevi Kavşağı, Özdemir Caddesi, Hürriyet Caddesi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı, Zafer Caddesi, Fuar Kavşağı, Ali Fuat Cebesoy Bulvarı, Nizip Caddesi’nin iç taraflarına personel ve işçi servislerinin girmelerinin yasaklandığını belirtti.

Perilikaya, Ünaldı, Delbes ve Ali Baba mahalleri istikametinden gelen işçi ve personel servislerinin Şehreküstü Kavşağı’ndan İnönü Caddesi’ne girişlerinin yasaklandığını belirten UKOME yetkilileri, bu araçların Tüfekçi Yusuf Bulvarı’nı takip ederek Mezarlık Kavşağı istikametini kullanabileceklerini ifade etti.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir