• DOLAR 34.214
  • EURO 37.93
  • ALTIN 2928.531
  • ...
Van Valiliği konteynırda eğitim verildiğini yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tuşba ilçesi Yavuz Selim İlköğretim okulunda konteynırlarda eğitime devam edildiğine ilişkin olarak yayınlanan haber ve görüntülerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen 2 depremde diğer yapılarla beraber eğitim kurumlarının da zarar gördüğü belirtilen açıklamada, bu çerçevede 66 okulda 932 dersliğin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Deprem sonrasında 242 okulun (3379 derslik) yeniden yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Haberlere konu olan konteynır derslikleri ilk sömestrinin sonuna kadar kullanılmış, bilahare ortaokul öğrencileri tadilatı tamamlanan İskele Ortaokulundaki dersliklere ve ilkokul öğrencileri de bahçesinde konteyner sınıf hizmeti verilen Yavuz Selim İlkokuluna yönlendirilmiştir.

2014-2015 Eğitim öğretim yılının ikinci sömestrinden itibaren İlimizde konteyner sınıflarda ders veren okul kalmamıştır. Bu nedenle geçmiş görüntüler ve bilgiler üzerinden yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir