• DOLAR 34.228
  • EURO 37.542
  • ALTIN 2881.582
  • ...
`İran İslam İnkılâbı ve İmam Humeyni` semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Hani ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetlerle tanınan Hani İrşad, Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin (Hani İrşad-Der) Abacılar temsilciliğinde, ‘İran İslam İnkılâbı ve İmam Humeyni` adlı seminer düzenlendi.

Seminer, İran İslam İnkılâbı`nı anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Seminerde konuşan Hani İrşad-Der Abacılar temsilcisi Hanefi Bağcı, İran`ın, inkılâpla birlikte birçok alanda olumlu gelişmeler yaşadığını belirtti.

“İslam, siyasetten ayrı değildir”

İran İslam Cumhuriyeti`nin kurucularından İmam Humeyni`nin, Müslümanların vahdeti için mücadele verdiğine dikkat çeken Bağcı, şunları söyledi:

“İmam, özellikle Müslümanların vahdeti için mücadele vermiş ve İran`ın İslam`a hizmet etmesi gerektiğini vurgulamıştır. İran`da âlimler siyasetten uzak kalıyor, siyaseti yanlış karşılıyorlardı. Ancak İmam Humeyni, ‘İslam, siyasetten ayrı değildir. İslam dini, diğer dinler gibi sadece dua ve zikirden ibaret değil.` ifadelerini kullanırdı. İslam âlimlerinin zulüm ve baskılardan nefret ettiklerini belirtmelerini isterdi. İslam ülkelerinin bağımsızlıkları için çalışma yapmaları gerektiğini vurgulardı. Önemli tespitlerde bulunan İmam, Filistin konusunda da hassas davrandı. Ramazan ayının son 10 gününü ‘Dünya Kudüs Günü` ilan ederek, ümmetin dikkatini Kudüs`e çekti. Bu nedenle bizler, İmam Humeyni gibi tağuta karşı kıyamı güzel bir şekilde analiz edip dersler çıkarmalıyız.”

Seminer, konuşmanın ardından yapılan ikramla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir