• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Her yıl 6 milyon kişi sigaradan ölüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü” dolayısıyla bir açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, Dünya Sağlık Örgütü`nün dünyada en büyük sağlık sorununun sigara olduğunu ilan ettiğini ifade ederek, Dünya Sağlık Örgütü`nün istatistiklerine göre sigara içmenin dünya çapında büyük bir problem olduğunu vurguladı.

Her 3 yetişkinden birinin sigara kullandığını belirten Tamer, “Sigara içme akciğer kanseri oluşumunda en önemli faktördür. Sebep olduğu diğer kanserler, kalp-damar ve solunum hastalıklarıyla birlikte her yıl yaklaşık 6 milyon kişi sigara sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Sigara dumanı içinde siyanür, amonyak, karbon monoksit, naftalin, kadmiyum ve aseton gibi 4 binden fazla kimyasal madde bulunmaktadır.” dedi.

Kanserojen maddelerin bir nefes sigarayla kan dolaşımına karıştığını belirten Tamer, “Bunun sonucunda zaman içinde birtakım akciğer ve diğer organlarla ilgili rahatsızlıkları başlar. Sigara kullanan kişiler daha sık grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara maruz kalırlar. İçilen her sigara insan ömrünün 5 dakikasını kısaltır. Erken yaşta sigaraya başlayanların ömrü ortalama 20-25 yıl azalır. Hayatta oldukları sürede de hastalıklı ve sağlıksız bir yaşam sürerler.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir