• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Örtü Düşmanlığına Sessiz Kalmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`li yöneticilerin her fırsatta Müslüman Kürt halkının dinini aşağılamasına, örtüsüne saldırmasına, namus duygularıyla alay etmesine bir yenisi daha eklendi.

HDP`li  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Sümerpark'ta düzenlenen resim sergisinde, çarşaflı kadınları zincirlenmiş halde, köle gibi  gösteren  hakaret görüntüleri sergilendi. Resim sergisinin  bir  köşesine oturtulmuş  bir grup kadına çarşaf giydirilerek, elleri zincirlenmiş halde  yerlere oturtuldu.

Aralarında HDP`li HDP`li  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak`ın da bulunduğu bir grup, zincirlenmiş çarşaflı kadınları alaylı bakışlarla seyrederken görüntülendi.

“PKK-HDP`ye göre Kürtlerin din ve namusuna küfretmek özgürlük oluyor”

Batman Peygamber Sevdalıları Dönem Sözcüsü M.Beşir Şimşek Hoca, konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Şimşek Hoca açıklamasında,  çarşafa saldırıyı alçaklık olarak nitelendirerek, “Kürt halkı tarihi boyunca dindarlığıyla,  namuslu bir halk olmasıyla, örf, adet, gelenek ve göreneklerine bağlı bir halk olmasıyla meşhur olmuştur. Ancak ne acıdır ki, Kürt halkı, son otuz yıldan bu yana, sistematik bir şekilde dinsizliğe doğru  dönüştürülmek isteniyor, bu halkın mayası değiştiriliyor. Sözde Kürt halkının özgürlüğü adına ortaya çıkan HDP/PKK bu halkı dininden ve  öz değerlerinden kopararak özgürleştirdiğini iddia ediyor. Her gün bir vesile ile Kürt halkının gözünün içine bakarak, namusuna ve inancına küfür ediyor ve bunun adı da Kürtlerin özgürlüğü oluyor.” dedi.

“Adamlar namusla dalga geçiyor ama Kürt halkında tepki yok”

“Müslüman Kürt halkının desteği ile belediye koltuklarına oturanlar, dün Silopi`de bugün de Diyarbakır`da İslam`ın ve Müslüman kadının gerçek özgürlük kalesi olan tesettüre, çarşafa hakaret ediyor.” diyen Şimşek Hoca, “Öbür taraftan yakın bir zamanda Van`da ‘Toplumsal kâbustur namus` afişleri asılarak, Kürtlerin en yüce değerlerinden biri olan namusa hakaret ediliyor. Ama namusu ve  dindarlığıyla her vesile ile övünen Kürtlerin sesi çıkmıyor. Sahi bu halk, bu insanlara kendi değerlerine küfür etsin diye mi oy verdiler? Belediyecilik hizmetleri, kendilerini o koltuklara oturtan  halkın dinine ve namusuna hakaret etmek midir?” diye sordu.

 “Kürt halkı oynanan oyunları görmeli artık”

Yapılanlara tepki göstermeyen tüm Müslümanların bu günaha ortak olduğunu sbelirten Şimşek Hoca, Müslüman Kürt halkına seslenerek, “Ey Müslüman, namuslu Kürt halkı! Neden bu oyunları hala görmüyorsunuz? Neden bu insanlıktan nasibini almamış ve Allah`ın nimetlerine nankör olan bu insanların yaptıklarını görmezden geliyorsunuz? Onlar sizin gücünüzle bu çirkinliklere imza attıkça, sizler evlerinizde oturuyor olsanız da işledikleri günahların ortağısınız.” ifadelerini kullandı.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir