• DOLAR 34.203
  • EURO 37.256
  • ALTIN 2943.24
  • ...
Eğitimcilerden ve Servisçilerden Van`a Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Daha önce yaşadığı 1971 ve 2003 depremlerini unutmayan Bingöl, adeta yardım olup Van`a yağdı. Önceki hafta 7,2 şiddetindeki depremle yıkılan Van`a yardımlar aralıksız sürüyor. Valilikler, Belediyeler, STK`lar ve çok sayıda vatandaş yardımların Van`a ulaşması için büyük çaba sarf ediyor.

Yardımları hızlı bir şekilde Van halkına ulaştırmamak isteyen, Sivil Toplum Kuruluşları, yapılan çalışmalar kapsamında Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, Star 12, Güven, Çakıroğlu, Sevgi, Murat, Klas 12 Taşımacılık Firmaları, Altay Cam ve Özel Bin Umut Eğitim Merkezi topladıkları yardımları malzemeleri bugün Van`a götürdüler.

300 battaniye, 50 katalitik soba, halı ve giyim malzemesinden oluşan yardım malzemelerini en ücra köylere götürmek için yola koyulduklarını belirten yardımsever vatandaşlar, kampanyayı öğrencilerimiz üşümesin adı altında başlattılar.

Bugün yola çıkan milli eğitim çalışanları ve servis şoförleri, amaçlarını Vanlı kardeşlerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak olarak açıkladılar.

Mustazaf Der Bingöl Şubesi de bir araçlık yardım ve 6 kişilik ekiple Van`a gitti.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir