• DOLAR 34.175
  • EURO 37.209
  • ALTIN 2934.165
  • ...
Diyarbakır Esnafından Büyük Fedakârlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 23 Ekim de Van ve ilçelerinde yaşanan deprem sonrası özellikle bölgede gösterilen insani hassasiyet Vanlılar tarafından büyük bir sevinç ve muhabbetle karşılandı.

 

Depremin hemen ardından Van`da Mustazaf-Der öncülüğünde kurulan Kriz masası aracılığıyla mağdurlara ulaştırılmaya çalışılan ihtiyaç malzemelerinin karşılanmasını sağlayan STK`ların yanı sıra bazı esnafların destekleri de Kriz masası yetkililerince memnuniyet verici olarak karşılandı.

 

Son olarak Diyarbakır Sebze ve Meyve Komisyoncuları Odası Başkanı Mehdi Taş`ın girişimiyle depremzedelere ulaştırılan 1 kamyon dolusu sebze ve meyve kriz masası yetkilileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Kriz masası yetkililerinden Abdullah Yıldırım, yapılan bu tür yardımların kendilerini çok rahatlattığını, bu vesileyle belki de günlerdir bir meyveye hasret olan vatandaşımızın sevincine vesile olma fırsatı bulduklarını söyledi. Yıldırım, " Rabbim bu hayra sebep olan başta Mehdi Bey kardeşimden ve bu hayrın oluşmasına katkıda bulunan tüm Diyarbakırlı kardeşlerimden razı olsun. Özellikler bu felakette biz Vanlılar olarak Diyarbakırlı Batmanlı Muşlu Ağrılı kardeşlerimizi yanımızda gördüğümüzden dolayı büyük bir teselli bulduk. Rabbim hepsinden razı olsun" diye konuştu.

 

Gelen sebze ve meyvelerin yaklaşık olarak 3 bin aileye dağıtıldığını belirten Yıldırım, "Elbette ki sadece sebze ve meyve değil, bunun yanı sıra gelen gıda malzemeleri, katalitik sobalar, giyim malzemesi ve diğer malzemeleri de ihtiyaç sahiplerine fark gözetmeksizin ve insani bir muamele ile ulaştıracağız inşallah" dedi.

Fikret Özkan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir