• DOLAR 32.408
  • EURO 34.645
  • ALTIN 2391.007
  • ...
Eğitim-Bir-Sen'den öğretmenlere nöbet ücreti talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ‘Angaryaya Hayır’ diyerek, öğretmenlere nöbet ücreti verilmesini talep etti.

Karşılıksız nöbet görevine hayır demek için Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Üyeleri, yaptıkları eylemde ellerindeki dövizlerle hep bir ağızdan; ‘Angaryaya Hayır, Nöbet Ücreti İstiyoruz’ dedi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, basın açıklamasından önce bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Karşılıksız nöbet görevine hayır demek; ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak; uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını, sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik talebimizi bir defa daha dillendirmek için toplanmış bulunuyoruz. Bu bağlamda da bizler, diğer sendikalar gibi nöbet yerlerini terk ederek değil; nöbetleri tutarak bu işin takipçisi olmak adına mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“Nöbetlere ücret ödenmesi talebimiz en son 19. Milli Eğitim Şurası’nda da kabul edildi”

Nöbet ücretlerinin verilmesi hususunu kamu idare kurumlarındaki kurullarda her zaman dile getirdiklerini belirten Şeker, “Nöbetlere ücret ödenmesi talebimiz en son 19. Milli Eğitim Şurası’nda da kabul edildi. Ama buna rağmen devlet ve hükümet tarafından eğitim çalışanlarına ve öğretmen arkadaşlarımıza bu ödemede gecikmeler devam ediyor. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde il milli eğitim müdürlükleri önünde Eğitim-Bir-Sen olarak nöbet ücretlerinin ödenmesi için basın açıklaması yapıyoruz. Hem bu gecikmeleri ortadan kaldırmak hem de daha önce yaptığımız sivil itaatsizlik eylememiz ile ilgili imza kampanyasının startını gerçekleştirdiğimiz eylem ile uyarılarımızı buradan bir kez daha yineliyoruz.” dedi.

“Kanuni dayanağı olmayan bir çalışma koşulu yönetmelikle öğretmenlerimize dayatılmaktadır”

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanvekili Mustafa Sarıgül şu ifadelerde bulundu: “1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 439 sayılı Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun gibi, öğretmenlerin görev ve sorumluluklarını tanımlayan temel kanunlarda hiçbir şekilde yer almayan öğretmenin nöbet yükümlülüğü sadece üç yönetmelikte (Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği) yer almaktadır."

“Memur ve hizmetlilerin fazla çalışmaları ücretlendirilmelidir”

Sarıgül, “Sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin bu fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda da ivedilikle düzenleme yapılmalıdır. Bu amaçla, ‘Kamu Personeli Danışma Kurulu Nisan Toplantısı’ gündemine taşımak üzere, imza kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz.” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir