• DOLAR 32.306
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2444.873
  • ...
`Çarşaf İslami asaletin zirve noktasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Diyarbakır`da Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle ve Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak' ın katılımıyla Sümer Parkta düzenlenen resim sergisinde, İslam`ın şiarlarından olan çarşafa hakaret edilen görüntüler sergilenmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Doğru, “Her fırsatta İslam`la ve onun kutsal değerleriyle mücadele etmeyi kendine şiar edinmiş olan çağdaş Kürt Kemalistler, fikir babaları olan ABD'nin Adana konsolosu John L. Espinoza' nın bölgeye her gelişinde adeta İslam`la olan savaşlarını tasdik ettirme adına  Kürt halkına karşı inkâr ve asimilasyon çabaları içerisine giriyorlar.” dedi.

İslam`ın başta kadınlar olmak üzere tüm ezilenleri esaret zincirlerinden kurtardığına dikkat çeken Doğru, "İslam`ın şiarı olan tesettür ve çarşafın esaret sembolü olarak gösterilmesi İslam`a ve Müslüman halkımıza karşı ihanet ve tam bir garabet halidir." ifadelerinde bulundu.

“Bu iğrenç eyleme destek olmak en basit tabirle zulümdür”

Doğru, "Şırnak'ın Silopi ilçesinde yapılan çarşafa hakaretin üzerinden fazla bir zaman geçmemişken aynı rezilliği Diyarbakır'da sergileyen ve buna destek verenleri lanetliyoruz. İslami şiarlardan olan tesettür ve çarşafa hakaret kabul edilemez. Bu iğrenç eyleme destek olmak en basit tabirle zulümdür. Kürt halkı kendisini asimile etmeye çalışan bu Marksist, Leninist düşmanlarına karşı harekete geçmeleri gerekir." şeklinde konuştu.

“Müslüman kadının en önemli örtüsü konumundaki çarşafı, köleliğin sembolü olarak gösterdiler”

İslam`ın sembollerinden olan çarşafı kölelik olarak gören zihniyeti kınayan Doğru, "Modernizm ve batıcılık akımının geç kalmış yavrusu olan Kürdistan`ın CHP`si HDP ve türevleri İslam`a düşmanlık duygularını saklamaya bile gerek duymadan ortaya koymaya devam etmekteler. Daha önce HDP Silopi ilçe örgütü, 25 Kasım`da ‘Kadına Şiddete Hayır` adı altında düzenlediği yürüyüşte, kadınlara çarşaf giydirip ellerini zincirleyip sokaklarda gezdirdiler. Yüzlerce yıldır Müslüman kadınların en önemli örtüsü konumundaki çarşafı, köleliğin sembolü olarak gösterdiler. HDP'nin bu tavırları İslam'ın şiarlarından ve tesettürün simgesi olan çarşafı kadına yönelik kölelik simgesi olarak kullanması, HDP ve türevlerinin İslam`a olan düşmanlıklarının açığa vurulmasıdır." dedi.

Eşcinselliği ve sapıklığı meşrulaştırmak için meclise önerge veren bu zihniyetin, söz konusu İslami değerler olunca hasmane tutum sergilediklerini belirten Doğru, yıllarca resmi ideolojinin sürdürdüğü bu düşmanlığı bugün, HDP'nin Kemalistlerden bayrağı devralarak gerçekleştirdiğini ifade etti.

“Tesettür düşmanlığı faşizminin bayrağını HDP devraldı”

Doğru açıklamasının devamında, "Müslüman Türk ve Kürt halkını inanç ve kültür değerlerinden koparmaya çalışan Batıcı Kemalistlerin güç kaybettiği bu günlerde tesettür düşmanlığı faşizminin bayrağını çarşafa, tesettüre hakaretle HDP devraldı. Küresel şeytani güçlerin taşeronu olmak gibi seviyesiz bir rol biçilen HDP ve dayanağı zihniyetler Kürdistan'da iffetsizliği yaymanın odağı olmuşlardır.” dedi.

"Çarşaf, İslami asaletin zirve noktasıdır"

Çarşafın, İslami asaletin ve aynı zamanda İslami zarafetin de zirve noktası olduğunu vurgulayan Doğru, "Çarşaf ve diğer İslami tesettür giysileriyle İslam`ın emrettiği ölçüler içerisinde örtünen tesettürlü Müslüman kadınlar, yeryüzünde insanlara Allah`ı hatırlatan işaret levhalarıdır. Müslümanların gözünde çarşaflılar, ulvi bir yere sahiptirler. Onlar bizim için birer iftihar vesilesidir. İslami ölçülere riayet ederek tesettüre ve çarşafa bürünen kadınlar bu yönleriyle Küfür ve nifak odaklarının da büyük korkusudurlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir