• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
CHP'li belediyelerden cemevine ibadethane statüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP’li Nilüfer Belediyesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), kararı doğrultusunda, cemevlerinin ibadethane sayılması yönündeki karar aldı.

Nilüfer Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşiminde Ataevler’de bulunan cemevi ile ilgili önerge ele alındı. Toplantıda CHP grubunun önergesiyle Ataevler Uygulama İmar Planı kapsamında ibadethane ve ilgili Kültür Merkezi Alanı’nda kalan cemevinin dini tesisi olarak düzenlenmesi oylandı.

AK Partililerde destek verdi

CHP’li Meclis üyelerinin imar planı değişikliği önergesi Adalet ve Kalkınma Partili Meclis üyelerinin de desteğiyle oybirliğiyle kabul edildi.

Kararın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de kabul edilmesiyle Ataevler Mahallesi’nde bulunan cemevi ibadethane statüsü kazanacak. İbadethane yeri olarak kabul edilen Nilüfer’deki cemevide belediye olanaklarından artık diğer ibadethaneler gibi yararlanabilecek.

Bir karar da Seyhan belediyesinden

Adana'da ise CHP’li Seyhan Belediye Meclisi de cemevlerini ibadethane olarak kabul etmeye hazırlanıyor.

Belediye Meclisinde oldukça sert tartışmalara yol açan karar, CHP, MHP ve HDP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Kararın alındığı toplantıda söz alan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye’nin Alevilerden özür dilemesi gerektiğini savunarak, "Bu kararın tüm Türkiye’de alınması gerekir"  yorumunda bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir