• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Minik eller büyük hünerler sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik düzenlenen ve 15 gün boyunca Dicle Üniversitesi Gençlik Evinde yürütülen kurs sonunda, çocuklar el emeklerini sergiledi.

Bu yıl 4’üncü sü düzenlenen Dicle Üniversitesi Sanat Etkinliği çerçevesinde gerçekleşen resim sergisine, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Sabri Eyigün, SKS Daire Başkanı Abdullah Getiren, SKS Şube Müdürü Mehmet Nur Öncü ve velilerin katılımıyla açıldı.

CD, cam, şişe, kavanoz, karton kutu, kozalak ve boya çeşitleri ile yapılan el işlerini sergileyen çocuklar hem sömestr tatillerini değerlendirdi hem de aktivitelerle el becerilerini geliştirdi.

“Çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştık”

Dicle Üniversitesi SKS Güzel Sanatlar Eğitmeni Fatma Altın’ı tebrik eden Eyigün, bu tarz etkinliklerin devam edeceğini belirterek şunları söyledi, “Çeşitli yaş guruplarından oluşan çocuklarımıza yarıyıl tatillerini değerlendirmeleri için resim kursu verdik. Amaç çocukların bu tatilde TV, bilgisayar gibi elektronik eşyalarla zaman geçirmelerine karşın el ve zekâ becerilerini geliştirmelerini istedik. Bu tür etkinlikleri sürekli hale getireceğiz” dedi.

Eyigün, daha sonra miniklerle hatıra fotoğrafı çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir