• DOLAR 34.156
  • EURO 37.089
  • ALTIN 2949.885
  • ...
`Asıl Olanın İnsanı Yaşatmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosu, BATSO, Memur Sen ve İHD gibi STK`ların olduğu Batman Sivil Toplum Kuruluşları bugün Batman TPAO Kristal Parkta Van`da yaşanan deprem sonrasında yaptıkları incelemeleri yemekli basın toplantısıyla basın ve kamuoyuyla paylaştı. Yapılan incelemeler sonrasında depremzedelere fazla miktarda yardım gittiği ancak bir koordinasyonsuzluk nedeniyle doğru bir şekilde dağıtılmadığı belirtildi.

 

Toplantıda Batman Barosu Başkanı Yusuf Tanrıseven, Valiliğin, Batman Belediyesinin ve STK`ların ayrı ayrı deprem bölgesine yardım yollamasının orada bir kargaşaya neden olduğunu ifade ederek bu kargaşa nedeniyle kimi depremzedelere yardımın fazlasıyla gittiği kimi depremzedelere yardımların az gittiği, kimine ise hiç yardım ulaşmadığını kaydetti.

 

Batman Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanı Süleyman Noyan, Batman`da olacak bir depremin Van`dakini aratmayacağını belirterek, Mimarlar ve Mühendisler camiası olarak Yapı Denetim şirketlerinin müteahhit şirketi gibi çalıştıklarını söyledi.

 

Daha sonra Batman Barosu Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven Basın açıklamasını okudu. Van`da yaşanan deprem felaketinin tüm ülkeyi adeta bir yardım seferberliğine sevk ettiği, kardeşliğin ve dayanışmanın somut bir vesikası olduğu belirtilen açıklamada, "Ülkemizin deprem kuşağında yer alması dolayısıyla her an ülkenin bir başka köşesinde yaşanması muhtemel sarsıntı ve felaketlere artık alışmamız, ancak bununla birlikte gerekli dersleri bir an önce alıp depremin bir daha felakete dönüşmemesi için de gerekli tedbirleri almakta gecikmemeliyiz" ifadelerine yer verildi.

 

Van depremi dolayısıyla doğusu batısı kuzeyi ve güneyi ile tüm yurttaşların, sivil ve resmi kuruluşların nasıl yardıma koştuğunu, acıyı paylaştığını ve yardım kampanyaları ile duyarlılığını üst seviyeye ulaştırdığını ve en önemlisi kardeşliğinin sözde kalmadığını tüm dünyaya net bir şekilde gösterildiği vurgulanan açıklamada, "Deprem felaketi bir kez daha acılarımızın ve sevinçlerimizin ortak olduğunu ve yaşadığımız sorunlardan hiçbirinin insan hayatından daha önemli olmadığını, asıl olanın insanı yaşatmak olduğunu göstermiştir" denildi.

Muhyeddin Beyca, Masum Günaydın - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir