• DOLAR 34.145
  • EURO 37.097
  • ALTIN 2955.8
  • ...
Van`a Yardımlar Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Van`daki depremzedelere yardımlar sürüyor. 10 ton makarna, muhtelif gıda, giyim, battaniye, çocuk bezi vb malzemelerden oluşan bir yardım kamyonunu yola çıkardıklarını açıklayan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behcet Atilla, piyasa değeri yaklaşık 10.000 TL olan ilaç kolileri de bir minibüsle Erciş`e gönderdiklerini açıkladı.

Atilla, "İHH İnsani Yardım Vakfı Urfa Gönüllüleri olarak Van`da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından acil yardım çalışmalarımıza depremden bir saat sonra başladık. Depremin hemen akabinde Urfa`mızdan da, gönüllü sağlık ekibimiz bölgeye hareket etti ve ekibimiz depremin merkezi sayılan Erciş`te arama-kurtarma ve tedavi faaliyetlerinde aktif olarak görev aldı. Erciş`te bulunan İHH gezici aş evi günlük olarak yaklaşık 10.000 depremzedeye sıcak yemek vermektedir. Gönderdiğimiz gıdaların bir kısmı hemen bu aşevimizde sıcak yemeğe dönüşüp depremzedelere dağıtılmaktadır" diye konuştu.

Atilla, deprem bölgesinde özellikle ihtiyaç duyulan kalemleri şöyle açıkladı; "Çadır-Battaniye-Mum-Bebe bisküvisi-Çocuk bezleri-Kadın pedi-Kuru gıda çeşitleri-Meyva suları-Sabun ve temizlik malzemeleri-Çocuk maması-Süt-Isınma ekipmanları-yağmurluk-uyku tulumu-yatak."

Atilla, "Ayrıca nakdi yardımda bulunmak isteyenler, cep telefonlarından Van yazarak 3072`ye bir kısa mesaj gönderirse bölge halkı için İHH hesaplarına 5 TL bağışta bulunmuş olurlar" dedi.

Ali Durmaz - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir