• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 

Batman Üniversitesi Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam,   Üniversite öğrencilerine iş hayatında kolaylık sağlayacak projeyi hayata geçirmek amacıyla, Batman İş Kur Müdürü Besim Eviz ve proje ortaklarıyla “Bin Genç Bin İşveren İstihdam Buluşması Projesi” protokolünü imzaladı.

Proje Mart ayında başlıyor

Üniversitenin Senato odasında yapılan toplantıda MÜSİAD adına Fatma Aslan, TÜMSİAD Başkanı Nezir Yeşilyurt, Batman Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan, Birlik Vakfı Başkanı Hamdullah Tüzün, Batman Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanı Talat Kara, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aşsız, Batman SMMMO Başkanı Servet Kurt kuruluşları adına protokol imzasını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uluçam, “İnanıyoruz ki bu proje sayesinde, üniversitemizde mevcut öğrencilerin kendi branşlarında mezun olduktan sonra, iş sahibi olacakları alanlarda kendilerini yetiştirebileceklerdir” dedi.

 “Gençler ülkemizin hazinesidir”

Rektör Prof. Dr. Uluçam bu tarz projelerin gençleri olumsuz hayat şartlarından da kurtaracağına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“ Bu proje sadece ekonomik olarak değil, öğrencilerin hem zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmelerini, hem de son yıllarda maalesef ülkemizde yaygın hale gelen uyuşturucu gibi yani madde bağımlılığı gibi toplum hayatını negatif yönde etkileyen ve çığ gibi büyüyen olumsuzluklardan da kurtaracaktır. Gençlerimiz geleceğimizdir. Avrupa genç nüfusun azlığından endişe ederken, bizler ise hazinenin farkında değiliz. Bu nedenle gençlerimizi hayata kazandırmalıyız. Bu projenin öğrenciler için önemli sonuçlar getireceğini düşünüyorum. Üniversite eğitimini bitirip iş arama telaşına kapılmadan iş fırsatının ayağına gelmesi, öğrencinin her yönüyle kendini geliştirmesi, hayata daha pozitif bakması demektir. Ekonomik olarak da kendilerine ve ailelerine rahatlık sunacaktır.

‘Bin Genç Bin İşveren İstihdam Buluşması Projesi’ İş Kur Batman Müdürlüğü tarafından dile getirilen ve onların öncülüğünde Batman’daki STK kuruluşlarıyla üniversitemizin ortak olduğu büyük bir proje. Batman Üniversitesi’ndeki bin gence ulaşabilecek ve bu gençlerin kısmi zamanlı iş bulmasını sağlayacak, aynı zamanda işverenlerin de çalıştırdıkları işçilerin yanında yeniden yetiştirecekleri, ya da iş imkanı verecekleri gençlere hizmet etme ortak noktasında buluşturacak faydalı bir proje. Öğrencilerimiz örgün öğretimindeki normal derslerin yanı sıra program dışında kalan zamanlarını değerlendirmek amacıyla 5 saat iş gününe yani bir günde asgari bir zaman dilimini değerlendirerek, bir iş verenin yanında değişik branşlarda,  insanı istihdam edecek her yerde öğrencilerin branşlarıyla örtüşen konularda bu öğrencilere katkıda bulunmak,  öğrencilerin yetişmelerini sağlamak ve mezun olduktan sonra iş piyasasına girdikleri zaman kendilerini hazır, donanımlı, deneyimli birer birey olarak kendilerine yardımcı olmak. Bu önemli projeye destek veren, kapılarını açan proje ortaklarımıza tekrardan teşekkür ederim”

Projenin Mart ayında uygulamaya konulacağı bildirildi. (İLKHA)