• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin bereketiyle İstanbul`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Eyüp`teki Feshane`de devam eden Tanıtım Günleri Fuarı`nda Mardin; tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ile İstanbulluların karşısına çıktı. Fuarda stant açan esnaf ve ziyaretçiler, duygularını İlke Haber Ajansı`yla paylaştılar.

İnsanlar Mardin`den etkileniyor

Feshane`de yerini alan Artukbey işyerinin sahibi İbrahim Yertüm, çok yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ve bir yığılmanın söz konusu olduğunu dile getirdi. Yertüm, “Bugün burada; Mardin`e gelmiş ve Mardin`den etkilenmiş insanlar görüyoruz. Mardinli olup ta çeşitli nedenlerden dolayı Mardin`e gelemeyen insanlar duygulu anların yaşadıklarına şahit olduk. Bizler de Mardin`imizin ürünlerini tattırıyoruz, kahve ikram ediyoruz. Onları Mardin`e davet ediyoruz, çok güzel bir etkinlik.” dedi. 

Feshane`de Mardin`in bereketini görüyorum

Mardin Tanıtım Günleri`nin yapıldığı Feshane`ye gelerek stantları gezen İHH yetkilisi Mesut Şen, Mardin`in bütün olumsuzlukları bir kenara bırakarak beraberce yaşanabileceğini çağrıştırdığını söyledi. Şen, “Bugün burada Mardin`in bereketini görüyorum, Allah daha bereketlendirsin.” dedi.

Ulaşımda kaliteyi getiriyoruz

Çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice olarak dört dilde anons dönemi başlatan etro Turizm Mardin şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomist Fethullah Demir ise bölgeye kaliteyi getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Demir, “Dönemsel olarak uçak biletleri 300-400 TL`ye kadar çıkabiliyor. Bu yüzden ekonomik durumu düşük veya orta olan insanlar uçağa binemiyorlar. Bizlerde uçaklardaki konforu, rahatlığı ve kaliteli hizmeti, otobüslerde sunmanın çabanın içerisindeyiz. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir