• DOLAR 34.237
  • EURO 37.16
  • ALTIN 2977.749
  • ...
PKK`lılar Yüksekova`da Halka Baskı Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ- Hava operasyonlarında öldürülen PKK mensupları için `yas` tuttuklarını bundan dolayı öğrencilerin okullarına gitmelerine esnafın da işyerlerini açmalarına izin vermeyeceklerini belirten PKKlılar Yüksekova`yı karıştırmaya devam ediyor.

"Bunlar Eylemci Değil, Eğlencilerdir"
Polisi taşlama adı altında yapılan eylemlerde birçok ev ve işyeri camları kırılırken, esnafa ait işyeri malzemeleri cadde ortasına taşınarak yakılıyor. Duruma tepki gösteren bir vatandaş; "Bunların yaptığı tam bir serserilik, tepkini devlete göstereceksin diye ne hakkın var benim eşyama zarar veril yıkıp kıracaksın. Bunların eylemler hiçbir ilgisi yok, bunlar bunu kendilerine meslek edinmişler. Bunlara eylemci değil, eğlenci desek daha doğru olur. Birinin kolundan tutun ve deyin `siz ne yapıyorsunuz` vallahi size verecek cevabı bulmaz. Hepsi de birileri tarafından oraya gönderiliyor" dedi.

Dün olduğu gibi bugünde ilçe merkezinde yaşanan gerginlikte göstericiler polise taş, molotof ve havai fişek atarken, poliste tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ediyor. İlçede yaşanan gerginlik devam ediyor.

Fırat İnan - İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir