• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Google Twitter'ın veritabanına erişebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Google ve Twitter 2011'de bozulan anlaşmanın ardından 4 yıl sonra tekrar anlaştı. Google'ın sosyal medya projesi olan Google+'ın gelişiyle feshedildiği iddia edilen anlaşmanın tekrar sağlandığı belirtiliyor.

Yapılan anlaşmanın yürürlüğe girmesinden sonra 'herkese açık' olan tweet'ler Google'da yapılan arama sonuçlarında çıkacak.

Google Örümcekleri'ninTwitter veritabanına erişim sağlayabileceği, Bu arama sonuçlarında tweetleri daha sık ve daha anlık görülebileceği anlamını taşıyor. Her ne kadar anlaşmanın detayları paylaşılmasa da böyle bir anlaşma hem Google hem Twitter için olumlu sonuçlar doğurabilir.

Birçok Google kullanıcısının abone olduğu mikro blog sitesi Twitter'ın 300 milyon civarında kayıtlı üyesi var. Saniyede 5 binin üzerinde Tweet atılan Twitter'in Google arama sonuçlarında daha fazla görüntülenmesi Twitter için hem daha çok kullanıcı hem daha çok gelir demek. Bu konuda Google'ın "daha kullanışlı arama sonucu sayfaları" hedeflediğini söylenebilir.

İki şirketin yaptığı anlaşma kapsamında, Twitter üzerinden yapılan paylaşımların Google arama motoru üzerinden daha sık görüntüleneceği iddia edildi. Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiası hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.  (Ömer Özbey - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir