• DOLAR 34.292
  • EURO 37.205
  • ALTIN 2982.689
  • ...
İngiliz Polisi, PKK Çadırını Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK yandaşlarına yönelik baskısını son aylarda iyice arttıran İngiliz güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde, PKK mensuplarının şehir merkezindeki St Paul`s kadetrali önünde kurdukları eylem çadırını bastı.

Londra`nın en büyük katedrali olan St. Paul katedrali ile Londra Borsası yakınlarında iki haftadır kurdukları çadırlar ile kapitalizmi ve işsizliği protesto eden gençlerin arasına karışan PKK`lılar, kurdukları çadırla örgüt propagandası yapıyorlardı.

Ancak, polisten alınan bilgilere göre, Scotland Yard`ı arayan bir kişinin "PKK`lıların çadırında silah gördüğünü" söylemesi üzerine gerçekleştirilen baskında gözaltına alınanlar olduğu kaydediliyor.

İngiliz siyasi gözlemciler, Londra`daki güvenlik birimlerinin son aylarda örgüte uyguladığı baskıların yoğunlaşmasına paralel olarak, PKK yandaşlarının da eylemlerini artırdıkları değerlendirmesinde bulunuyorlar. İngiliz İstihbarat Servisi MI5, geçtiğimiz Haziran ayında Örgütün İngiltere sorumlusu Ali Engizek`i Almanya`ya sınırdışı etmişti. 

Geçtiğimiz günlerde çeşitli İngiliz medya organlarını işgal girişiminde bulunan Londra`daki PKK`lılar, örgüt üzerinde artan baskıları protesto etmek için iki gün önce de İngiliz Başbakanlık binası önünde bir gösteri düzenlemişlerdi.

dha

Bu haberler de ilginizi çekebilir