• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Umut-Der`den Depremzedelere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Umut Der başkanı Yusuf Kiraz açıklamasında depremin olduğu Pazar gününden itibaren hummalı bir çalışma içine giren dernek üye ve gönüldaşlarının, hayırsever esnaftan temin ettikleri bağış ve yardımları, Cumartesi günü Van`a ulaştıracaklarını bildirdi.

Gaziantep halkının yapacağı yardımları Gazikent Mahallesinde bulunan
Umut-Der genel merkezine ulaştırabileceklerini belirten Kiraz, başta çadır, battaniye, katalik tüplü soba, kumanya ve temel ihtiyaç olan gıda maddeleri gibi malzemelere ihtiyaç duyulduğundan yardımseverlerin bu malzemelere öncelik vererek yardım yapmalarını istedi.

Yapılacak yardımların Van`da Mustazaf-Der`in kurduğu kriz masasına ulaştırılacağını belirten Kiraz; yardımlar Van`da bulunan Rahmet-Der ve Yardım Eli gıda bankasının aracılığıyla mağdur depremzedelere ulaştırılacak."dedi.

Bu gün itibariyle kırkayak diye tabir edilen bir adet kamyon ihtiyaç malzemesinin yola çıkmak üzere hazır olduğunu dile getiren Umut-Der başkanı Kiraz, yardım çalışmalarının Van`daki mağduriyet paralelince devam edeceğini, bu anlamda yardım yapmak isteyen esnaf ve hayırseverlerin, yapacakları yardımların Gazikent`teki dernek genel merkezinde toplanacağını ifade etti.
Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir